22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialIon Iliescu a rostit "Tatăl nostru" la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu

Ion Iliescu a rostit “Tatăl nostru” la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu

Iolanda Nicolaescu, sora regizorului Sergiu Nicolaescu, care a murit pe 3 ianuarie, a povestit că fostul preşedinte Ion Ililescu a fost prezent la incinerarea trupului neînsufleţit al regizorului şi că a rostit “Tatal nostru” înainte de începerea incinerării, care a avut loc la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti.

“Domnul Iliescu a intrat înăuntru şi când s-a deschis trapa împreună cu oamenii cu care eram a spus ‘Tatăl nostru'”, a povstit Iolanda Nicolaescu în cadrul unei intervenţii telefonice la postul România TV.

Citeşte şi Biserica Ortodoxă a permis ca Zoe Ceauşescu să fie incinerată cu slujbă în biserică. Pentru Sergiu Nicolaescu nu s-a găsit înţelegere

Cu această ocazie, Iolada Nicolaescu i-a mulţumit lui Ion Iliescu pentru gestul făcut.

Ion Iliescu declara, într-un interviu acordat revistei Kamikaze, că nu crede în Dumnezeu, ci în forţa omului.

“Iisus a facut o mare revoluţie în gândire. A fost un rebel din acest punct de vedere, că şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali. E adevărat, în faţa lui Dumnezeu. A fost prima idee de echitate, că toţi oamenii sunt egali în faţa unei forţe supreme, în faţa lui Dumnezeu (…) Nu cred în Dumnezeu, eu cred în forţa omului (…) Iisus este o figură, din acest punct de vedere, caracteristică pentru o anumită evoluţie a gândirii umane, pentru o societate mai bună, mai dreaptă, benefică tuturor”.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă