19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIon Cristoiu, decis sa renunte la colaborarea cu Antena 3

Ion Cristoiu, decis sa renunte la colaborarea cu Antena 3

Ion Cristoiu a declarat pentru Mediafax ca va realiza emisiunea "Zig-Zag" de la Antena 3 pana la sfarsitul lunii iulie, moment in care va inceta si colaborarea cu Gabriela Vranceanu Firea, pentru "Stirea zilei", jurnalistul precizand ca este sigur 99% ca nu se va intoarce in toamna la acest post TV. "Emisiunea «Zig-Zag» si colaborarea mea cu Gabi Firea va continua pana la sfarsitul lunii iulie. Atunci voi pleca in concediu si la sfarsitul lunii august voi lua o decizie daca mai revin sau nu (…) 99% nu ma voi intoarce in toamna", a spus Ion Cristoiu.

Posibila retragere a lui Ion Cristoiu din emisiunea "Zig-Zag", pe care o realizeaza in fiecare duminica, la postul Antena 3, si incheierea colaborarii la emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea, " Stirea zilei", reprezinta "o decizie personala".

Intentia lui Cristoiu de a inceta colaborarea cu televiziunea trustului Intact vine si in urma unui schimb de replici intre jurnalist si Mircea Badea, moderatorul emisiunii "In gura presei" de la Antena 3. "Daca conducerea postului nu s-a sesizat, cred ca nu mai vrea sa colaborez. Este reactia conducerii trustului la acest scandal. Mi se parea un gest de minima politete sa ma sune cineva din conducerea trustului sa ma intrebe ce s-a intamplat. Am vazut ca nu m-a sunat si am ajuns la concluzia ca nu se mai doreste sa colaborez. In decizia mea finala voi tine cont si de acest lucru", a explicat Ion Cristoiu.

Cristoiu a precizat ca va scrie in continuare editoriale la Jurnalul National, un cotidian care face parte tot din trustul Intact. "Marius Tuca (director general Jurnalul National, n.r.) vrea sa colaborez. M-a sunat si mi-a dat un semnal ca nu vrea sa se supere pe mine. Am o relatie aparte cu Marius Tuca", a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus ca, pana la alegerile prezidentiale, care vor avea loc in ultima parte a anului, va merge in calitate de invitat la emisiunile televiziunilor la care este invitat. "Pana la prezidentiale o sa merg la alte posturi tv, dar in calitatea de invitat, atunci cand o sa vreau. Nu vreau sa fiu identificat cu vreun trust de presa din Romania inainte de prezidentiale", a precizat Cristoiu.

Ion Cristoiu a avut, saptamana trecuta, un schimb de replici cu Mircea Badea. In emisiunea "In gura presei" din 28 iunie, Mircea Badea a purtat un monolog despre un interviu pe care Ion Cristoiu l-a luat ministrului Turismului, Elena Udrea, in emisiunea "Zig-Zag". De partea cealalta, Ion Cristoiu a scris la sfarsitul unui editorial publicat, pe 29 iunie, in Jurnalul National: "PS. Am auzit ca duminica seara, Mircea Badea m-a injurat pentru interviul luat Elenei Udrea. Ma mira. Cand am iesit din studio, Mircea Badea nu asculta, ca de obicei, la telefon indicatiile pe cine sa injure si pe cine nu. Sedea pe canapea si-si mirosea subtiorile, convins ca, de cand trancaneste de unul singur la televizor, subtiorile lui nu put ca la toti oamenii, ci miros a Sfantul Mir. Mai mult ca sigur a fost sunat dupa ce am plecat eu!".

In aceeasi zi, pe blogul personal, Mircea Badea a spus ca nu l-a injurat pe Cristoiu. "In primul rand, domnul Ion Cristoiu a auzit prost. Nu «l-am injurat» ci, in cea mai dura perceptie, l-am ironizat fin si cordial. Ma gandesc la faptul ca putea sa verifice. Ca nu se uita la emisiunile mele, nu ma mira, de cand are o noua orientare, chiar contrara celei din ultimii cinci ani (…) Dar, daca tot i s-a povestit, putea sa apeleze la net si verifica usor si temeinic ce am zis inainte sa scrie prostia asta. Observ ca domnul Cristoiu preia acum toate cliseele prezidentiale pe care le-a infierat cu manie la «Sinteza Zilei» (emisiune la care Ion Cristoiu a colaborat, n.r.). Inteleg din text ca sunt un tonomat care primeste ordine pe cine sa atace si pe cine nu. Mie nu avea cum sa mi se para cel putin bizar entuziasmul cu care domnia sa ridica statui anturajului feminin al celui pe care l-a executat din toate pozitiile in ultimii ani. Intocmai ca Basescu, domnul Cristoiu presupune ca e Dumnezeu pe pamant, iar blasfemia nu poate fi decat o consecinta a unui ordin. Domnule Cristoiu, de dragul replicii, presupunand ca primesc ordine sa atac, macar nu primesc ordine sa pup in cur. Cat despre mizeria aia cu «subtiorile», m-am gandit un pic daca sa-i raspund sau nu. Este oribila si golaneasca. Am decis ca da. Imi amintesc un pic altfel momentul de pe hol. Eu cu siguranta nu-mi «miroseam subtiorile», dar domnul Cristoiu incerca sa imite un ardei umplut. Stiti ce? Cred ca-i iesea de minune", a scris Mircea Badea. El si-a exprimat pozitia, ulterior, si in emisiunea "In gura presei".

Intentia lui Ion Cristoiu de a renunta la "Zig-Zag" si la colaborarea la "Stirea zilei" vine dupa ce, in decembrie 2008, jurnalistul s-a retras de la alte doua emisiuni de la Antena 3 si Antena 2, ambele televiziuni fiind detinute de trustul Intact. Retragerea lui Ion Cristoiu din emisiunea "Sinteza zilei", unde jurnalistul detinea statutul de analist politic, a avut la baza faptul ca Partidul Conservator are oameni in noul Guvern. Astfel, pe 11 decembrie 2008, jurnalistul a anuntat ca va actiona in acest sens, intrucat telespectatorii ar putea considera ca "face jocurile patronatului", in conditiile in care televiziunea Antena 3 face parte din trustul Intact, detinut de familia Voiculescu. Dan Voiculescu este presedintele fondator al Partidului Conservator si vicepresedinte al Senatului.

In plus, Ion Cristoiu a renuntat si la emisiunea "Ora presei", de la Antena 2. "Nu as vrea sa o pastrez. Este o emisiune de o ora, vineri seara, in direct, cand toata lumea a plecat in weekend. O sa discut cu Mihai Gadea (directorul televiziunii Antena 2, n.r.), sper sa ma inteleaga", a declarat, in 22 decembrie 2008, Ion Cristoiu.

Totusi, jurnalistul si-a dorit sa continue colaborarea cu Antena 3, pentru emisiunea "Zig-Zag". "Sper sa pastrez emisiunea «Zig-Zag», in sensul ca nu am avut nicio discutie privind reinnoirea contractului. Eu sunt un prestator de servicii, astept ca patronatul, domnul Sorin Oancea, sa ma caute, sa solicite prelungirea contractului (…) Din punctul meu de vedere as pastra o singura emisiune, «Zig-Zag», care abordeaza alte teme decat cele politice, dar numai daca vrea conducerea postului", a explicat Ion Cristoiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă