16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialIohannis: Nu am date privind implicarea SRI în procesul de justiţie

Iohannis: Nu am date privind implicarea SRI în procesul de justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la TVR, că nu are niciun fel de date care să îi arate că SRI ar fi implicat în afara limitelor legale în procesul de justiţie.

Iohannis a spus că instituţiile sau persoanele care au asemenea dovezi concrete ar trebui să i le pună la dispoziţie, informează Mediafax.

Întrebat dacă va media un eventual conflict între SRI şi justiţie, aşa cum i-au cerut anumite asociaţii de magistraţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: "Dacă CSM îmi solicită acest lucru, cu siguranţă că o s-o fac. Dar deocamdată CSM nu mi-a solicitat o astfel de intervenţie şi la momentul acesta nu am niciun fel de date care să-mi arate că SRI s-ar fi implicat peste sau în afara limitelor date de lege în procesul de justiţie".

"Dacă cineva din aceste asociaţii are dovezi concrete, atunci sigur ar face foarte bine să mi le pună la dispoziţie, dar vorbim de lucruri clare, nu de anumite afirmaţii care se fac în talk show-uri la televizor. Dacă cineva are probe pentru aşa ceva, atunci ar fi un lucru destul de serios sau foarte serios, ca să nu mă exprim greşit, şi care trebuie analizate în primul rând de către CSM, care e garantul independenţei justiţiei în România", a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă a existat o decizie a CSAT privind monitorizarea de către SRI a cazurilor de coruptie până la o soluţie finală, după cum a susţinut Traian Băsescu, Klaus Iohannis a afirmat că, de când este el preşedinte, "astfel de chestiuni nu au fost discutate în CSAT". "Dar, în măsura în care CSM sesisează preşedintele României sau CSAT cu anumite chestiuni foarte concrete, eu sunt foarte deschis să vedem cum se poate analiza, cum se poate verifica pentru a face lumină. Interesul meu e să nu existe dubii în aceste speţe", a declarat şeful statului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fiecare rundă de alegeri se va derula într-o singură zi, în intervalul 7 – 22 – EXCLUSIV

Surse din cadrul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au dezvăluit, în exclusivitate pentru cotidianul “Puterea”, că liderii politici ai actualei coaliţii de guvernământ au...

Cursuri de crypto la Universitatea din Oradea, cu ajutorul Binance Romania Crypto School și programului Global University Outreach

Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School, care oferă o serie de module online accesibile, concepute...

TAS, verdict final în cazul suspendării primite de Comitetul Olimpic Rus

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a menținut suspendarea dictată Comitetului Olimpic Rus (ROC) de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), argumentând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă