19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIohannis exclude varianta de a fi premier daca Basescu este reales presedinte

Iohannis exclude varianta de a fi premier daca Basescu este reales presedinte

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, luni dimineata, ca daca rezultatele votului de duminica raman cele anuntate de BEC la ora 08.00, care il indica pe Traian Basescu castigator al alegerilor, el va ramane edil al orasului Sibiu si a exclus posibilitatea de a fi premier, potrivit Mediafax.

Klaus Iohannis a sosit, luni dimineata, in jurul orei 08.00, la sediul Primariei Sibiu si a declarat ca nu se va mai deplasa la Bucuresti, asa cum anuntase duminica seara, dupa prezentarea exit-poll-urilor.

Intrebat ce parere are despre rezultatele acestor sondaje, Iohannis a spus ca acestea se incadreaza in marja de eroare acceptata, dar ca "nu numai clasa politica trebuie reformata si specializata, ci si institutele de sondare a opiniei", astfel incat sa nu se mai produca astfel de situatii.

"Rezultatele au fost in marja de eroare. Poporul a votat si poporul are dreptate. Viitorul pentru mine va fi clar si vor fi pasii obisnuiti, cei ai unui primar. Pentru ceilalti, nu stiu", a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus ca exclude "orice posibilitate de a mai fi premier" si a anuntat ca nu va accepta o eventuala propunere de a prelua Guvernul din partea lui Traian Basescu, dar nici un post de ministru.

Traian Basescu a obtinut 50,43 % din voturi, in timp ce Mircea Geoana a obtinut 49,57 % din voturi, conform rezultatelor partiale anuntate, luni dimineata, de Biroul Electoral Central (BEC), dupa centralizarea voturilor din 95,40 % din sectii.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, duminica seara, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, care il indicau pe Mircea Geoana castigator al alegerilor, ca a convenit ca in cursul zilei de luni sa aiba o intalnire cu Mircea Geoana si cu Crin Antonescu, pentru a stabili urmatorii "pasi" care trebuie urmati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă