10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialIohannis: “Ce s-a întâmplat astăzi la DNA va avea urmări profunde în...

Iohannis: “Ce s-a întâmplat astăzi la DNA va avea urmări profunde în politica românească”

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că situaţia înregistrată vineri la DNA “este un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească”.

“Indiferent cum privim lucrurile, nu putem să facem abstracţie de ce s-a întâmplat astăzi la DNA, este un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească”, a spus Iohannis într-un interviu acordat TVR.

Pe de altă parte, el a declarat că este doar o coincidenţă faptul că, exact în ziua în care PNL a depus moţiunea de cenzură, DNA a solicitat Parlamentului aprobarea procedurii de urmărire penală împotriva premierului.

Citeşte şi: Iohannis: “Ponta mi-a spus că se va gândi la demisie”

Totuşi, această coincidenţă va influenţa modul în care vor vota parlamentarii, a recunoscut Iohannis.

“Este clar o coincidenţă faptul că exact în ziua în care PNL depune moţiune de cenzură, DNA solicită în Parlament procedură de urmărire penală împotriva primului-ministru. Dacă acest fapt va influenţa sau nu modul în care vor vota parlamentarii, eu tind să cred că va influenţa modul în care vor vota. În general cred că lumea va ţine seama de această evoluţie”.

Pe de altă parte, şeful statului a susţinut că parlamentarii sunt “politicieni destul de bine orientaţi, care îşi dau seama când este important să reacţioneze politic corect”.

Citeşte şi: Iohannis: Un politician cu o funcție foarte înaltă în stat acuzat de fapte penale își dă demisia, oriunde în lume

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că, printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați - Magnus Mutus și de tarabostes...

Navalnîi va fi înmormântat la Moscova, la 1 martie, la o zi după discursul lui Putin în Parlament

Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut adversar al președintelui Rusiei, va fi înmormântat la Moscova la data de 1 martie 2024. Anunțul privind data și locul...

Ciolacu aduce pe calea cea roșie primarii care nu au găsit drumul spre primărie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a grăit, prin lege: Lăsați primarii să vină la mine! Aleșii locali pot trece...
Ultima oră
Pe aceeași temă