19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIoana Maria Vlas nu vrea să discute cu presa despre reţinerea lui...

Ioana Maria Vlas nu vrea să discute cu presa despre reţinerea lui Vântu

Ioana Maria Vlas, care ar putea fi elibertă conciţionat în 14 septembrie, a transmis că nu vrea să discute cu presa despre reţinerea lui Sorin Ovidiu Vântu, a declarat purtătorul de cuvânt al ANP, Iohanna Popescu, citată de Mediafax.

În 4 iunie, cererea de liberare condiţionată Ioanei Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, condamnată la zece ani de închisoare în dosarele FNI şi FNA, a fost respinsă de Judecătoria Ploieşti ca neîntemeiată. O nouă cerere va fi dezbătută săptămâna viitoare.

Joi, Vlas a transmis reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) că „nu vrea să intre în contact cu nici o instituţie de media”. La începutul proceselor sale, Ioana Maria Vlas a negat implicarea lui Sorin Ovidiu Vântu în prăbuşirea fondurilor sau a evitat întrebările judecătorilor la audieri. Ea afirma că se simte în siguranţă în închisoare şi nu a cerut eliberarea din arest, decât după aproximativ trei ani.

Pe parcurs, Ioana Maria Vlas şi-a schimbat atitudinea şi a început să-l acuze pe Sorin Ovidiu Vântu. „Eu nu am fost persoana care am vrut să înşel oamenii şi nici nu am luat banii. Dacă societatea consideră că merit să fiu pedepsită în avans, atunci să fiu menţinută în arest”, a spus Maria Vlas în faţa judecătorului, în anul 2007.

După aflarea condamărilor sale, ea a afirmat că sunt rezonabile şi că indică un lucru pozitiv, că judecătorii sunt drepţi, însă nu s-a făcut dreptate până la capăt pentru că nu a fost incriminat şi Sorin Ovidiu Vântu. Ea afirma că o să se lupte pentru a fi judecat şi omul de afaceri.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru 24 de ore, în legătură cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă