20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIoana Borza: PNL Cluj şi-a regăsit unitatea

Ioana Borza: PNL Cluj şi-a regăsit unitatea

Consilierul local PNL din Cluj-Napoca, Ioana Borza, este unul dintre liderii noului val politic din USL. Aflată la primul mandat în administraţia locală, Ioana Borza a devenit un politician respectat, atât de adversari, cât şi de aliaţi. Ea a luat parte la Congresul PNL desfăşurat zilele trecute la Bucureşti, unde liberalii clujeni au obţinut două posturi de vicepreşedinţi. Ea explică care a fost strategia pe care au mizat clujenii din PNL.

Reporter: Ce au câştigat liberalii clujeni din recentul Congres al PNL?
Ioana Borza: În primul rând, Clujul are doi reprezentanţi în rândul vicepreşedinţilor. Este vorba de doamna Norica Nicolai, care este vicepreşedinte executiv, precum şi de domnul Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Ei se alatură liderilor clujeni ai PNL cu funcţii importante la nivel naţional, respectiv domnului senator Marius Nicoară, chestor al Senatului, şi domnului profesor Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român…

Norica Nicolai, lider forte

Reporter: Bun, însă nu aţi avut forţa să impuneţi un ministru sau un secretar de stat la formarea Guvernului…
Ioana Borza: Cred că aveţi o perspectivă incompletă. Norica Nicolai este coordonatorul grupului europarlamentarilor liberali români şi este responsabilă pentru relaţia dintre PNL şi instituţiile europene. Cred că acest post este la fel de important ca şi cel de ministru. De asemenea, postul pe care îl ocupă profesorul Marga este la fel de important ca şi cel de ministru. Postul de preşedinte al Institutului Cultural Român presupune atribuţii extrem de concrete, care îi pot conferi un rol extraordinar de important unui om pragmatic ca şi domnul Andrei Marga.

Iohannis, un câştig

Reporter: În Transilvania, PNL Cluj este perceput, în opinia publică, drept o filială divizată, slăbită, care are o influenţă mult mai mică decât altele. De exemplu, PNL Bihor sau PNL Sibiu, acum că tot vorbim de ascensiunea primarului Klaus Iohannis. Este o percepţie corectă?
Ioana Borza: Eu cred că nu! Filiala PNL Cluj şi-a regăsit unitatea. Acesta este unul dintre motivele pentru care organizaţia noastră a reuşit să impună două personalităţi marcante în conducerea centrală a partidului. Suntem o filială puternică. Ne-aţi comparat cu PNL Bihor. Şi colegii noştri, liberalii bihoreni, au două posturi de vicepreşedinţi, exact ca noi. Iar în cazul Sibiului vorbim de o personalitate excepţională, domnul primar Klaus Iohannis, care şi-a câştigat postul de primar al unui oraş care a devenit în 2007 Capitală Culturală Europeană pe baza meritelor sale. Consider că înscrierea sa în PNL este un mare câştig pentru partidul nostru.

„Record electoral”

Reporter: Ce urmează? Care sunt obiectivele pe care vi le-aţi fixat după acest Congres?
Ioana Borza: Este clar că ne dorim consolidarea poziţiei noastre de cel mai puternic partid din Transilvania, aşa cum au arătat-o atât alegerile locale, cât şi cele parlamentare de anul trecut. Această poziţie sperăm că se va concretiza într-un nou record electoral, într-un număr şi mai mare de voturi, la alegerile europene şi prezidenţiale din 2014. Noi, liberalii ardeleni, ne dorim foarte mult – şi ne vom mobiliza pe măsură – pentru a câştiga bătăliile electorale de anul viitor. Credem că noi putem să avem un rol important în alegerea viitorului preşedinte al României, domnul Crin Antonescu. Suntem principalul partid de dreapta, continuatorul unei tradiţii respectate, şi suntem datori faţă de martirii noştri care au murit în temniţele comuniste şi, în egală, măsură, suntem datori faţă de copiii noştri să consolidăm o Românie puternică, o Românie europeană. PNL a demonstrat că are capacitatea de a asigura atingerea acestor obiective şi că merită încrederea pe care ne-au acordat-o alegătorii din Transilvania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă