10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz. Nu am cunoscut-o...

UPDATE: Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz. Nu am cunoscut-o pe doamna Bica în viaţa mea

UPDATE 11.38: Ioan Niculae a părăsit sediul DIICOT şi a declarat că nu a cunoscut-o niciodată Alina Bica şi că nu i-a cerut niciodată ridicarea vreunui sechestru.

”Nu am cunoscut-o pe doamna Bica în viața mea. Nici nu știam cum arată înainte să văd imaginile. Nu am făcut nicio cerere de ridicare a sechestrului. Cum putea doamna Bica să ridice ceva ce nu am cerut? Aceste informări sunt false. Nu am fost niciodată citat de procurorii anticorupție”, a declarat Niculae.

—— 

Ioan Niculae este audiat, vineri dimineaţa la DIICOT, în dosarul Romgaz, conform B1TV. Acesta a fost chemat de procurori în legătură cu efectuarea expertizei în acest dosar.

Fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei este urmărit de procurorii anticorupţie pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere de sub sechestru și spălarea banilor.

Citeşte şi: STENOGRAME. Adriean Videanu a fost INTERCEPTAT de procurori. Cum negocia cu Ioan Nicolae

​Potrivit referatului procurorului DIICOT, în anul 2005 s-a constituit o grupare infracţională formată din persoane de la Interagro,firmă deţinută de Ioan Niculae, de la Ministerul Economiei, ROMGAZ şi de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, care, prin influenţă şi exercitarea intenţionat defectuoasă a atribuţiilor specifice funcţiei, au acţionat în mod concertat în vederea obţinerii unor importante beneficii materiale necuvenite pentru reprezentanţii SC INTERAGRO în dauna SNGN ROMGAZ SA, punând astfel în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Între 2005-2010, Interagro era distribuitor de gaze naturale către şase societăţi producătoare de îngrăşăminte pentru agricultură, societăţi controlate tot de Ioan Niculae.

Citeşte şi: Procurorii arată legăturile dintre ministrul Videanu şi Ioan Niculae

Procurorul considera că Interagro nu avea statutul de consumator eligibil pentru a obţine facilităţile (pentru că nu era producător direct de îngrăşăminte), însă atunci când reprezentanţii statului ezitau în a-i aproba facilităţile, Ioan Niculae ameninţa cu închiderea celor şase fabrici de îngrăşăminte pe care le controla şi cu mitinguri de protest prin sindicatele de la firmele sale.

 

Cele mai citite

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...

Primul centru de dezintoxicare cu servicii ”all-inclusive” din România

Zilele trecute, s-a deschis primul centru privat de dezintoxicare de tip all-inclusive din România. Aici, cei aflați în lupta cu dependențele de orice...

Gheboasă, implicat într-un scandal uriaș! Trapperul este suspect într-un dosar de deținere de droguri de risc

Probleme pentru trapperul Gheboasă. Potrivit informațiilor apărute în presă, acesta este cercetat pentru consum de droguri, după ce a fost depistat în Capitală având...
Ultima oră
Pe aceeași temă