13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialInvestitorii in aparthoteluri incep afacerile precaut

Investitorii in aparthoteluri incep afacerile precaut

Firmele care inchiriaza apartamente in regim hotelier au construit anul trecut, in Bucuresti, circa 160 de camere cu aceasta destinatie, reprezentand 10% din totalul camerelor hoteliere realizate in Capitala in 2006, numarul acestora urmand sa creasca la aproximativ 400 de spatii pana in 2008.
Aceste tipuri de apartamente, aflate de regula in imobile din zone centrale sau de interes turistic, sunt inchiriate in regim hotelier pentru perioade mai lungi, intre 7 si 14 zile, la costuri de cazare mai mici comparativ cu tarifele percepute de hoteluri.
Tariful de inchiriere a unei astfel de camere variaza intre 25 si 60 euro pe noapte.
"Potrivit estimarilor noastre, in 2006 au fost construite, pe totalul industriei hoteliere din Capitala, imobile cuprinzand circa 1.600 de camere, din care 10% sunt camere din aparthoteluri", a declarat Oana Taraze, associate managing director la compania imobiliara Eurohouse Bucuresti, care a realizat un studiu privind evolutia acestui sector.
Din totalul camerelor hoteliere construite anul trecut in Bucuresti, 44% sunt clasificate la categoria de cinci stele, 25% la patru stele, 8% la trei stele si 13% la doua stele, restul de 10% din spatii fiind camere din aparthoteluri.
Compania imobiliara estimeaza ca, pana la sfarsitul anului viitor, in Bucuresti vor fi construite, conform proiectelor anuntate, inca aproximativ 240 astfel de camere.
Numarul aparthotelurilor in Bucuresti inainte de 2006 este estimat la cateva zeci de camere.

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă