27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialInvestitii de peste 15 milioane euro in Zona Libera Curtici

Investitii de peste 15 milioane euro in Zona Libera Curtici

ARAD. Zona Libera Curtici-Arad (ZLCA) a ocupat, anul acesta, primul loc pe tara in acest sector de activitate, in urma rezultatelor obtinute. Potrivit directorului Administratiei acestui obiectiv, Mircea Pavel, in 2005 s-au incheiat 152 de contracte, dintre care 34 sunt de concesiune, 12 de inchiriere, sase de asociere, iar o suta sunt contracte cu terti.
“Anul 2005 a fost unul de exceptie pentru institutia noastra, atat din punctul de vedere al profitului realizat, cat si al investitiilor atrase. In ur-ma licitatiilor organizate, trei societati – “Coindu”, “ERT”, “International Lighting Technologie” – s-au angajat la investitii de peste 15 milioane de euro. Tot in acest an am purtat discutii si negocieri cu firme importante din Franta, Belgia, Olanda, dar si din China, India si Japonia. Speram ca in 2006 vom reusi sa colaboram si cu firme din Asia. In prezent avem 16 proiecte in discutie, m-as bucura ca jumatate dintre acestea sa se concretizeze”, a spus Mircea Pavel.
Directorul AZLCA a mai afirmat ca veniturile realizate in 2005, respectiv 390 miliarde lei vechi, prezinta o crestere cu 15 la suta fata de cele de anul trecut, iar acest rezultat propulseaza Zona Libera Curtici-Arad pe primul loc pe tara. In urma celor sase licitatii organizate anul acesta a fost concesionata si inchiriata o suprafata de aproape 10 hectare.
In prezent, gradul de ocupare pe platforma Curtici este de 75 la suta, iar pe platforma Aeroport nu mai sunt disponibile terenuri. Aici opereaza peste 40 de firme, ale caror investitii se ridica la circa 120 de milioane de dolari.
Societatile din Zona Libera Curtici-Arad au creat circa 4.500 de locuri de munca. Una dintre cele mai importante investitii din acest an a fost cea a portughezilor de la “Coindu”, care de curand au inceput campania de angajare cu recrutarea a 1.200 de persoane.

Cele mai citite

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă