9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialInvestitii de mediu, blocate de un aviz

Investitii de mediu, blocate de un aviz

» Primaria Isaccea a accesat doua milioane de euro de la Fondul National de Mediu pentru realizarea unor lucrari de infrastructura locala.
» Accesarea banilor a intarziat foarte mult, pentru ca nu avea cine sa emita autorizatiile de mediu si sa confirme studiul de impact ecologic.

Primariile au invatat cum se acceseaza banii europeni si cei din fondurile speciale pentru dezvoltarea infrastructurii locale de protectie a mediului, dar au probleme cu avizarea acestor investitii de catre structurile din Ministerul Mediului. Ilie Petre, primarul orasului Isaccea, a declarat ca, anul acesta, Primaria Isaccea a accesat doua milioane de euro de la Fondul National de Mediu pentru realizarea unor lucrari de infrastructura locala.

"Cu un milion de euro realizam o statie ecologica de colectare si de transfer pentru deseurile menajere, iar cel de-al doilea proiect, de aceeasi valoare, vizeaza regularizarea cursului unui parau care provoaca inundatii intr-un cartier al orasului la fiecare ploaie torentiala. Desi proiectele au fost admise la finantare, in urma cu un an, accesarea banilor a intarziat foarte mult, pentru ca nu avea cine sa emita autorizatiile de mediu si sa confirme studiul de impact ecologic. Pentru ca localitatea se afla in vecinatatea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care are statut de sit european Natura 2000, documentatia de executie a oricarei investitii trebuie sa fie avizata de administratia nationala a ariilor protejate, iar aceasta administratie nu a fost constituita", spune primarul Ilie Petre.

Probleme si in alte localitati
Si primariile Greci, Luncavita, Stejaru, Crisan au probleme similare in privinta realizarii investitiilor de mediu finantate din fonduri structurale europene. Ion Bara, vicepresedinte al Consiliului Judetean Tulcea, a declarat: "Ministerul Mediului a gasit o solutie de compromis pana va fi constituita administratia nationala a ariilor protejate. Functionarii acestui minister verifica documentatiile de executie a infrastructurii locale de mediu si emit avizele necesare accesarii fondurilor pentru demararea investitiilor".

Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă