19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialInventarea lentilelor de contact care se poarta doar noaptea

Inventarea lentilelor de contact care se poarta doar noaptea

Cine poarta lentile de contact stie cat de neplacute devin acestea daca sunt purtate in timpul noptii. Specialistii au inventat insa lentilele i-GO care se pun la ochi numai in timpul noptii si se tin pana dimineata, in scop terapeutic. Metoda de tratament se numeste ortokeratologie si este folosita pentru pacientii care sufera de miopie, scrie publicatia The Guardian, citata de ziare.com.

Purtarea peste noapte a acestor lentile de contact dure modifica forma corneei, care retine noua forma iar vederea este normala o anumita perioada de timp. Rezultatul este spectaculos, deoarece timp de cateva zile pacientii pot vedea clar fara a mai fi nevoiti sa poarte ochelari. De asemenea, metoda este preferata de multi suferinzi de miopie care nu pot beneficia de un tratament cu laser.

Printre dezavantajele ortokeratologiei se numara necesitatea mentinerii unei igiene extrem de riguroase a ochiului dar mai ales faptul ca modificarea corneei nu este permanenta, aceasta revenind in cateva zile la forma initiala, care necesita utilizarea ochelarilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă