20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialInvazia vedetelor de carton

Invazia vedetelor de carton

In aceasta vara fierbinte programele tv sunt jalnice,
bat recordul formatelor kitsch. Nuntile, botezurile, Bahmutenii au invadat mai toate canalele tv.
Faci scurta la mana butonand ca sa descoperi pe
un post cu pretentii nationale o emisiune mai acatarii.

Stim cu totii ca, cei care nu stau la cozi la doctor sau la medicamente, au grija de nepoti, ii duc si-i aduc de la scoala, isi ajuta copiii facandu-le piata sau platind facturi".

Joia, Antena 1, postul plin de intentii umaniste, difuzeaza seara, doua emisiuni stupide            Neveste de fotbalisti" si "Bahmuteanu si Prigoana – Povestea continua" si nu se mai termina. Pentru ca nu mai produc alte ineptii le reiau si in week-end, duminica la pranz. La "Neveste de fotbalisti" intamplarea a facut ca intr-o joi eroi sa fie Helmut Dukadam si tanara sa sotie Alexandra, doua persoane simpatice. Cu bun simt cei doi istoriseau cum au ajuns sa se casatoreasca. Episodul respectiv nu avea fitele altor povestiri despre cupluri din fotbal, era onest in relatarea despre viata intima a unor vedete. A urmat apoi "Povestea continua" a celor ce "sunt simpatici si sunt bogati" cum trambiteaza de la bun inceput acest reality-show reprezentativ pentru parvenitii mioritici. Istoria "simpaticilor" se difuzeaza si duminica, la 15.45, cand familiile se reunesc si ofteaza dupa "Duminica in familie" a Mihaelei Radulescu, avand avertizarea AP, adica numai cu acordul parintilor poate fi urmarita de minori. In episodul sase gravida ziarista Bahmuteanu purta o discutie despre "cum sa faci sex", "pozitiile" necesare etc., cu Dana Savuica preocupata sa faca sex cu inca o femeie alaturi de sotul ei. Dialogul celor doua muieri batute de insolatie era reprezentativ pentru nivelul la care a ajuns sa fie conceputa o emisiune. Tatele barfesc mult mai inteligent, de parca l-ar fi citit pe Kant, cand se strang la poarta! Emisiunea a continuat cu vizita de lucru la Suceava a cuplului "simpatic" primit de autoritatile care serbau zilele orasului de parca acesta ar fi fost o familie regala. La asa autoritati, asa invitati de onoare! Nu trecura nici doua zile de la aceasta hilara emisiune si tot la Antena 1 ne-a fost oferita o noua intalnire cu aceste vedete de carton prezente de asta data in divertismentul "Tablou de nunta". Nuntile si botezurile au ajuns, se pare, singurele subiecte ale varietatilor umaniste. Bahmuteanu si Prigoana erau de asta data nasi la una din cele doua nunti concurente, conduse de Roxana Ionescu mai zisa si Mama Natura si un individ cu mustati roscate. Farsele de doua parale, manelele  colorau din belsug nuntile. Este revoltator cum astfel de persoane devenite vedete de carton invadeaza micile ecrane fara pic de bun simt. Chiar nu mai avem actori comici de profesie care sa incropeasca emisiuni de varietati de se apeleaza la Bahmuteanu si Prigoana? Vocabularul respectivilor cu "ma-ta", "imi vine sa te…" etc. nici cei de la cort cu cainele legat de caruta nu-l mai au. Multi cititori, printre care Nemoianu Romulus, Popescu Maricica, Vasile Vasiliu si altii
ne-au scris revoltati de aceste asa zise reality-show-uri. Nu-i putem sfatui decat sa… schimbe postul cu "Animal planet", unde vedetele sunt autentice.

 Gabriela Manea (Bucuresti)
si-a adresat nemultumirile catre CNA. Prima se referea la exprimarile "lipsite de respect la adresa functiei prezidentiale, indiferent cine o ocupa" constatate si la unii politicieni. CNA nu i-a raspuns la aceasta observatie. "In al doilea rand ma refeream la o reclama pentru pensii private (Tiriac) in care doi batrani fac cu schimbul la vizorul usii de unde isi pandesc vecinii. Oare asta fac batranii? Nu e o imagine groteasca? (…)". Cei din CNA ii raspunde ca "nu au constatat incalcari ale legislatiei in reclama respectiva". Reclama este idioata – scuzati termenul! – pentru ca jigneste pensionarii, chiar daca e considerata legala de CNA. Dar hazul cel mare il descoperim in raspunsul CNA adresat doamnei Gabriela Manea, care o anunta ca CNA s-a intrunit rapid intr-o sedinta in 13 iunie sa analizeze sesizarea sa inregistrata cu nr. 8756 in data de… 15 iunie 2007! Asta da performanta din partea unei institutii publice!! Nu trebuie sa ne mai mire ce vedem pe micile ecrane, cand "cainele de paza" al cetatenilor, CNA, face astfel de gafe in raport cu contribuabilii ce ii platesc taxe ca sa activeze eficient.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă