25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎnvăţătoarea aflată în greva foamei, vizitată de Funeriu: "A rămas şocat când...

Învăţătoarea aflată în greva foamei, vizitată de Funeriu: „A rămas şocat când a văzut cum arăt” (video)

Ministrul Educaţiei a vizitat-o, la spital, pe Cristina Anghel, învăţătoarea  din Caracal aflată în greva foamei de 42 de zile, potrivit Realitatea.net.

„Am vorbit o oră şi jumătate cu Funeriu apoi m-a sunat prefectul. Funeriu când m-a văzut a rămas şocat de felul în care arăt. Pur şi simplu, ca om, a fost şocat. La televizor par mult mai grasă, însă în realitate am slăbit foarte mult. M-a rugat să am grijă de mine. Nu a putut să mă roage să întrerup, sunt deja peste 40 de zile şi a promis că va face tot ce depinde de dumnealui în aşa fel încât eu să ies din grevă”, a povestit Anghel.

Femeia a mai spus că ministrul nu i-a oferit soluţii. „Nici nu cred că putea să îmi ofere soluţii el. Dacă membrii Consiliului Local şi primarul mi-ar fi făcut o dovadă că au cerut fondurile respective la Consiliul Judeţean şi apoi reprezentanţii Consiliului Judeţean le-au trimis la Minister, aş fi spus că ministrul este vinovat. Ministrul nu poate decât să încerce să vadă cum poate rezolva problema”, a explicat femeia.

Ministrul Funeriu nu a venit cu mâna goală la femeie la spital: i-a adus o floare în ghiveci. „Mi-a adus o superbă floare, un trandafir de zăpadă, bonsai. A spus că este o floare mignonă pentru o persoană mignonă. Mi-a spus să mă fac bine să am grijă de floare”, a povestit învăţătoarea.

Femeia este convinsă însă să nu renunţe la grevă. „Nu voi renunţa la greva foamei. Sunt 42 de zile. Nu mai există posibilitate de întoarcere. Ghinionul domnilor este că am un organism extraordinar de rezistent, că am un psihic la forţe maxime. Dacă mă voi simţi foarte rău şi medicul îmi va spune că viaţa şi sănătatea îmi sunt pe muchie de cuţit, probabil că voi accepta perfuziile”, a mai spus femeia.

Meniul zilnic al învăţătoarei este o cafea de dimineaţă şi apă cu câteva picături de grapefruit în loc de mâncare. Ea este hotărâtă să continue în acest fel până când cererile ei vor fi acceptate.

Mai mulţi profesori din alte oraşe vor să o ajute. „Am vorbit cu colegii şi am înţelels că pe un forum, nişte profesori au propus să facă un lanţ Anghel. Adică să intre în grevă alţii mai sănătoşi ca să mă scoată pe mine şi să îmi mai revin un pic”, a explicat învăţătoarea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă