21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialInundații. Mașinile au interdicție de trecere la Bechet. Dunărea a inundat pista...

Inundații. Mașinile au interdicție de trecere la Bechet. Dunărea a inundat pista de acostare. La Orșova, lacul de acumulare a fost golit

Dunărea a inundat pista de acostare de la Bechet, astfel, autoritățile au luat măsura interzicerii traficului mașinilor prin punctul de trecere al Frontierei. La Orșova, lacul de acumulare a fost golit, pentru a prelua apele Dunării, în condițiile în care este așteptat un debit maxim al fluviului. Autoturismele pot traversa graniţa cu Bulgaria prin Calafat, pe podul care leagă localitatea doljeană de Vidin, informează Mediafax.

Citește și: Cod portocaliu de inundații pe Dunăre. Zonele afectate, supravegheate din elicoptere

"De duminică autoturismele nu mai pot circula prin punctul de trecere a frontierei, după ce Dunărea a inundat jumătate din pistă. Tir-urile nu au probleme, pot trece prin apă deocamdată", a declarat, luni, Marian Manafu, şef serviciu la căpitănia Portului Bechet.

Şi în judeţul Olt, Dunărea a inundat mai multe terenuri din albia majoră a fluviului. Astfel, la Corabia sunt inundate 64 de hectare de păşune şi 18 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov – 225 de hectare de păşune.

Citește și: Vremea se încălzește treptat. După 27 mai se întorc ploile. Prognoza meteo până la 1 iunie

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, debitul Dunării la intrarea în ţară a ajuns, luni, la 12.700 de metri cubi pe secundă, fiind depăşite cotele de atenţie şi inundaţie pe anumite sectoare în judeţul Mehedinţi.

Elicopterele Armatei sunt gata sa intervină în cazul în care localitățile de pe cursul Dunării vor fi inundate, a anunţat premierul Victor Ponta, în comandamentul de urgenţă de la Guvern. 

Citește și: Cod portocaliu de inundații pe Dunăre

Un comandament naţional condus de vicepremierul Liviu Dragnea va monitoriza, de la Craiova, situaţia pe Dunăre şi va decide modul în care se va interveni în caz de necesitate. Veştile bune vin de la meteorologi, care anunţă că în această săptămână, nu vor fi ploi abundente. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă