9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialINUNDAȚII în Macedonia. Cel puțin 21 de morți în capitala țării

INUNDAȚII în Macedonia. Cel puțin 21 de morți în capitala țării

Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața în cartierele periferice ale capitalei macedonene în urma scurgerilor de noroi și viiturilor provocate de furtunile de sâmbătă noaptea, informează AFP citată de Agerpres.

Acest bilanț a fost anunțat oficial duminică de Ministerul de interne de la Skopje, care a precizat că există și 56 de răniți în urma calamităților. Ministrul de interne Mitko Cavkov a adăugat că sunt în curs operațiuni de căutare a supraviețuitorilor și a altor victime, cu ajutorul armatei și poliției.

Torente masive de noroi au măturat cartierele Stajkovci și Smiljkovo, precum și un sector de autostradă din apropiere.

Potrivit primarului Koce Trajanovski, orașul Skopje a fost lovit de o rupere de nori cu durata de 20 de minute, care a surprins “multe persoane în aer liber, pe câmp, la periferie”.

Martori oculari citați de presă vorbesc de un val înalt de aproape doi metri, care a lovit cu mare viteză. Cei care nu au avut timp să fugă și-au pierdut viața chiar și în case.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Formația lui Horațiu Moldovan, eliminată din Cupa Spaniei! Athletic Bilbao va juca finala

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 3-0 pe Atletico Madrid, în returul de pe „San Mames”. În...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă