19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial"Internetul prin priza" s-a curentat in Band

„Internetul prin priza” s-a curentat in Band

–  Proiectul-pilot al fostului ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, s-a dovedit a fi neviabil

Proiectul-pilot lansat in februarie 2006 de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor in Band din judetul Mures nu va fi extins la nivelul mediului rural din Romania asa cum preconiza, la data lansarii lui, chiar ministrul de pe atunci, Zsolt Nagy. Acesta spunea ca solutia de conectare a mediului rural la internet prin reteaua de electricitate este una ieftina si la indemana, insa noul ministru, Karoly Borbely, pare sa aiba o alta viziune.

"Momentan, nu avem planuri de extindere a acestui proiect", a declarat la Targu-Mures Karoly Borbely, care a subliniat ca, din informatiile pe care le detine, reteaua de internet in banda larga prin priza din Band a functionat pe parcursul intregului an, dar ca administratia locala nu a fost de acord cu plata cheltuielilor in continuare.
"Am aflat cu, aceasta ocazie, ca tehnologia este functionala daca linia electrica este buna", a subliniat Karoly Borbely, care spune ca, in conditiile in care doar 20% din populatia Romaniei are acces la internet si doar 10% in banda larga, ministerul pe care il conduce va face demersuri pentru atragerea de fonduri structurale in aceasta directie.

Zsolt Nagy prezenta in februarie 2006 internetul prin priza drept o metoda revolutionara in domeniu. El sustinea, la vremea respectiva ca, in baza unui studiu de fezabilitate realizat asupra proiectului pilot va elabora o strategie de introducere la nivel national a acestei tehnologii.
Noua tehnologie a fost insa criticata atat de localnici, cat si de primarul din Band. Acestia s-au aratat nemultumiti atat din pricina calitatii ratei de transfer date, cat si din pricina costurilor relativ mari pentru bugetele lor.

Cele mai citite

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...

Viorica Dăncinepoate – Academia Catavencu

După atât de cunoscutele „Scopul partidului social-democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut” și „lupt împotriva unei țări...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă