10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialInternauții anunță un nou protest, duminică: Împreună salvăm țara de corupți

Internauții anunță un nou protest, duminică: Împreună salvăm țara de corupți

Un protest intitulat „Împreună salvăm țara de corupți” este anunțat pentru duminică seara, în Piața Victoriei, începând cu ora 19.00.

„ÎMPREUNA SALVĂM ȚARA DE CORUPȚI!. Program propus: întâlnire Piața Victoriei – ora 19:00, plecare în Marș – ora 20:00 sau 20:30: Piața Victoriei-Piața Romană-Piața Universității-Parlament-Curtea Constituțională a României. Un reprezentant #rezistenta va da startul. Dacă rămânem pasivi și nu luăm atitudine la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, vom pierde definitiv războiul pe care l-am dus cu corupția cel puțin în ultimele cinci luni. 

Deciziile Curții Constituționale ne revoltă: a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane" este constituțională;  a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu; a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile; a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor! Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente, iar societatea civilă trebuie sa se trezească și să protesteze! 

Desemnarea noului prim-ministru a fost o enormă dezamăgire pentru societatea civilă. Cu toții aveam alte așteptări dupa ce Președintele Iohannis menționase calitățile pe care le așteaptă de la persoana propusă pentru această funcție: să fie o persoană integră, fără probleme penale și cu anvergura profesională necesară pentru a conduce un guvern. Cu toate acestea, a fost ales un om cu zero realizări în guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat și bănuit chiar în interiorul propriului partid că are legături cu serviciile secrete. Să amintim că Președintele a afirmat la finalul anului trecut că „politicianul dovedit plagiator trebuie sa dispară din politică"! 

Să nu uităm ce anume ne-a scos pe toți în stradă începând cu 31 ianuarie: nu doar OUG 13 dată noaptea ca hotii, dar și tot sistemul acesta putred de corupt de care abia de curând am început să fim mai conștienți. Nu mai vrem hoție, minciună, sfidare, aroganță, incompetență și corupție! Ne dorim o clasă politică curată și onestă, care să lucreze pentru cetățeni, nu doar în interes personal, o clasă politică bazată pe meritocrație și valori morale, valori europene. Lupta noastră nu trebuie să înceteze, pentru că doar împreună putem salva țara de corupți! De aceea, ieșim din nou în stradă în număr mare și te așteptăm alături de noi!”, scriu organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Până în prezent, și-au anunțat participarea 2.700 de persoane, iar peste 8.000 s-au arătat interesate de evenim

Cele mai citite

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...
Ultima oră
Pe aceeași temă