5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialInterlopii Bogdan și Răzvan Mararu, condamnați la 15 ani, respectiv 12 ani...

Interlopii Bogdan și Răzvan Mararu, condamnați la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare

Interlopii Bogdan Mararu și Răzvan Mararu au fost condamnați, marți, de către Tribunalul București la 15 ani și respectiv 12 ani de închisoare, relatează Agerpres

Decizia instanței nu este definitivă.

De asemenea, instanța a menținut starea de arest a acestora și sechestrul impus și dispus pentru cei doi plata de daune morale în valoare de 300.000 de euro și daune materiale de 20.000 de euro.

Frații Bogdan și Răzvan Mararu au fost trimiși în judecată pe 1 august 2013 de procurorii Parchetului Capitalei, fiind acuzați că l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să-l asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamț, Ioan Dumitru Mironescu.

Citește și: Bogdan Mararu cere să nu mai fie numit interlop şi spune că nu are activităţi mafiote

Potrivit Parchetului, frații Mararu sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de instigare la tentativă de omor calificat și instigare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Anchetatorii susțin că în toamna anului 2012 ei l-au instigat și i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu.

Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din București, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul își parca autoturismul.

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism și, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcția tânărului.

Citește și: Judecarea recursului fraţilor Bogdan şi Răzvan Mararu la decizia arestării, amânată pentru 5 martie

Procurorii susțin că frații Bogdan și Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare, după ce acesta din urmă a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinței acestuia din Piatra Neamț. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenției anchetatorilor.

Frații Mararu i-au dat lui Vitalie Proca bani și un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu și, prin intermediari, au ținut permanent contactul cu Vitalie, anterior și ulterior comiterii faptei.

Cele mai citite

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă