13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialInterimat prelungit la sefia PNL Arad

Interimat prelungit la sefia PNL Arad

Discutarea contestatiei depusa de deputatul Mihai Calimente referitor la alegerile din PNL Arad a fost amanata pentru 30 aprilie. Aceasta trebuia analizata in 15 aprilie de Comisia de Onoare si Arbitraj a partidului, dar din cauza sarbatorilor de Pasti a fost amanata.
Totodata, a fost amanat pana la sfarsitul acestei luni si recursul presedintelui ales la Conferinta judeteana a liberalilor din 4 februarie, Sever Jurca. El a depus o cerere pentru amanarea discutarii recursului privind numirea vechiului birou la conducerea filialei. In aceste conditii, la conducerea organizatiei judetene a PNL se afla Gheorghe Florea, numit interimar dupa ce deputatul Titu Gheorghiof a renuntat sa conduca filiala pana la solutionarea contestatiei depusa de Mihai Calimente.
Aceasta situatie il nemultumeste, insa, pe Sever Jurca, ales presedinte al PNL Arad la inceputul lunii februarie. “Nu cunosc imprejurarea in care domnul Florea a fost numit interimar, dar, din cate stiu eu, Titu Gheorghiof nu si-a dat demisia din functia de presedinte al vechiului birou. Oricum statutar, Florea nu poate fi numit presedinte interimar decat daca se invalideaza Conferinta judeteana din 4 februarie si se dispune organizarea altor alegeri. In aceasta situatie se numeste un birou si un presedinte interimar”, a declarat Sever Jurca.
La randul sau, Gheorghe Florea a afirmat ca numirea lui in functia de presedinte interimar al filialei liberalilor a fost o decizie a conducerii centrale a partidului. Acesta a dat si cateva exemple din neregulilele consemnate in contestatia depusa de Calimente. “Va pot spune ca nu s-a platit cotizatia de catre toate organizatiile locale, unele adunari generale nu s-au desfasurat in conformitate cu prevederile statului, iar in cea mai mare parte din adunarile generale nu s-au desemnat candidatii de Adunarea Generala, ci de birourile locale”, a spus Florea.
La Conferinta judeteana de alegeri a PNL Arad, desfasurata in 4 februarie, Sever Jurca a reusit sa adune 269 de voturi, in timp ce Gheorghiof a obtinut doar 176. Deputatul Mihai Calimente a contestat, insa, alegerile, sustinand ca s-au produs unele nereguli in perioada campaniei electorale.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă