16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialInsurgenţii libieni au ocupat reşedinţa lui Muammar Gaddafi

Insurgenţii libieni au ocupat reşedinţa lui Muammar Gaddafi

Insurgenţii libieni susţin că au preluat controlul asupra cartierului general al lui Muammar Kadhafi din Tripoli, informează AFP, citat de Mediafax.

Sute de rebeli lansaseră un asalt asupra reşedinţei lui Kadhafi din Tripoli la trei zile după ce pătrunseseră în capitală.

Anterior, surse citate de CNN declaraseră că rebelii înconjuraseră reşedinţa lui Muammar Kadhafi din Tripoli şi chiar pătrunseseră pe una dintre porţi.

Nu există informaţii clare despre locaţia unde se află liderul libian.

Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) din Libia, organismul politic al rebeliunii, a anunţat marţi că deţine controlul asupra a 80 la sută din capitala ţării, Tripoli, într-o discuţie cu Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton, a declarat aceasta, citată de AFP.

„Tocmai am vorbit cu preşedintele” CNT Moustapha Abdeljalil „care îmi spune că 80 a sută din Tripoli este controlat de CNT”, a declarat ea într-o conferinţă de presă la Bruxelles. „Dar el se aşteaptă că va mai lua ceva timp ca lucrurile să avanseze” în privinţa preluării controlului asupra capitalei libiene, a adăugat Ashton.

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă