27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialInsurgenţi proruşi au lansat un asalt asupra administraţiei regionale de la Lugansk

Insurgenţi proruşi au lansat un asalt asupra administraţiei regionale de la Lugansk

Aproximativ 3.000 de manifestanţi proruşi au luat cu asalt, marţi, sediul administraţiei regionale de la Lugansk, în estul Ucrainei, informează Mediafax.

Aproximativ 20 de tineri, înarmaţi cu bare de fier, au spart o fereastră pentru a intra în clădire, care nu era protejată de către poliţie, în timp ce mulţimea aştepta în exterior să poată pătrunde înăntru.

Sediul serviciilor de securitate din acest oraş cu aproximativ 465.000 de locuitori, capitala regiunii cu acelaşi nume, a fost ocupat la începutul lui aprilie.

La Lugansk, susţinătorii federalizării au dat, duminică, un ultimatum autorităţilor de la Kiev până la 29 aprilie, potrivit Vocea Rusiei.

Protestatarii cer „să fie graţiaţi toţi participanţii la acţiunile de protest din estul Ucrainei, limba rusă să fie recunoscută drept limbă de stat, să fie organizat un referendum cu privire la autodeterminarea regiunii”.

Cele mai citite

Polițiștii de imigrări din Constanța au verificat peste 150 de persoane

Polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, împreună cu polițiști de frontieră, polițiști de la transporturi și jandarmi, au organizat...

Congresul Mondial al Ucrainenilor s-a desfășurat la București. Ucraina cere să fie invitată în NATO chiar în anul 2024

Congresul Mondial al Ucrainenilor (UWC), organizație care îi reprezintă pe ucrainenii din întreaga lume, și-a desfășurat lucrările la București, iar președintele UWC, Paul Grod,...

România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale producţiei industriale în februarie

Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările...
Ultima oră
Pe aceeași temă