5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialInstitutul Veterinar din Bucureşti a găsit carne de CAL la o firmă...

Institutul Veterinar din Bucureşti a găsit carne de CAL la o firmă din Blaj

Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti a anunţat, luni, că una din probele de carne, recoltată dintr-un depozit frigorific din Blaj, este de cal, relatează Agerpres.

“Din cele 8 probe (câte una din fiecare sortiment identificat), care au fost trimise la analize pentru stabilirea speciei în cadrul IISPV, o probă (cantitate lot 28,60) a ieşit pozitivă pentru specia cabalină (conform buletinului de analiză cu nr. 20470/25.02.2013)”, informează un comunicat al DSVSA Alba.

Sursa citată menţionează că pentru unitatea în cauză s-a emis ordonanţă de suspendare a activităţii din 22 februarie.

Inspectorii DSVSA Alba continuă ancheta pentru aflarea provenienţei cărnii de cal şi lista de distribuţie a lotului respectiv, iar întreaga cantitate de carne aflată în stoc, de peste 750 de kilograme, este sechestrată până la finalizarea anchetei.

Administratorul depozitului din Blaj, de unde provenea carnea depistată că ar fi de cal şi nu de vită, este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, faptă prevăzută cu închisoarea între unul şi şapte ani, pe numele acestuia fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj un dosar penal.

DSVSA Alba a fost sesizată săptămâna trecută de către ANSVSA cu privire la o suspiciune de comercializare a cărnii de vită congelată prin substituirea cu carne de cal către o unitate din Bucureşti de către un depozit frigorific din judeţul Alba. În consecinţă, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba s-au deplasat la sediul depozitului în cauză, din municipiul Blaj, controlând întreaga cantitate de carne de vită existentă şi documentele care să ateste provenienţa acesteia. Totodată s-au recoltat un număr de opt probe, câte una din fiecare sortiment identificat, care au fost trimise pentru identificare de specie la IISPV.

Cele mai citite

Ce a discutat Iohannis cu Macron în Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri...

Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă