13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialInstitutul Elie Wiesel cere autorităţilor să ia măsuri în cazul AGRESĂRII preşedintelui...

Institutul Elie Wiesel cere autorităţilor să ia măsuri în cazul AGRESĂRII preşedintelui CNCD

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” condamnă ameninţarea preşedintelui Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, şi cere autorităţilor abilitate ale statului român să ia toate măsurile legale ca astfel de acţiuni să nu mai fie posibile.

„În legătură cu gravele ofense la care a fost supus miercuri 10 0ctombrie 2012, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării dl. Asztalos Csaba. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ‘€œElie Wiesel’ îşi exprimă deplină îngrijorare faţă de agresiunea verbală pe spaţiul public de către patru persoane a unui demnitar al statului, că urmare a reacţiei oficiale a acestuia întru-un caz cu posibile implicaţii de discriminare.

Solicităm instituţiilor abilitate ale statului democratic să întreprindă toate măsurile legale pentru că astfel de acţiuni de intimidare să nu mai fie posibile şi, în acelaşi timp, să vegheze pentru că activitatea instituţiilor publice să se desfăşoare în condiţii de normalitate şi în conformitate cu legile statului român”, se arată într-un comunicat al Institutului Elie Wiesel remis, luni, România liberă.

Şi premierul Victor Ponta a cerut, duminică, autorităţilor abilitate să întreprindă măsurile necesare pentru investigarea incidentului în care a fost implicat preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi pedepsirea celor ce au încălcat legea, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul unui interviu pentru România liberă, preşedintele CNCD a mărturisit că a fost ameninţat de patru persoane, care i-au atras atenţia că dacă se mai implică în lumea fotbalului, el şi familia lui vor avea de suferit.

Citeşte interviul acordat de preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, România liberă:

Preşedintele CNCD: Am primit AMENINŢĂRI la adresa persoanei şi a familiei mele

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă