14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialInstanţa a suspendat demolarea a 38 de clădiri de pe diametrala Buzeşti-Berzei

Instanţa a suspendat demolarea a 38 de clădiri de pe diametrala Buzeşti-Berzei

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat, în 30 iunie, definitiv şi irevocabil, autorizaţiile de desfiinţare emise de primarul municipiului Bucureşti pentru 38 de clădiri, în condiţiile în care municipalitatea a demolat deja 36 dintre ele, informează organizaţia Salvaţi Bucureştiul într-un comunicat, potrivit NewsIn.

Din cele 38 de clădiri, 17 imobile erau situate pe segmentul Mircea Vulcănescu – Dinicu Golescu şi 21 de clădiri pe segmentul Calea Griviţei – Mircea Vulcănescu.

Au rămas în picioare clădirile din str. Haralambie Botescu nr. 18 şi str. Cameliei nr. 20. Decizia Curţii de Apel Bucureşti împiedică Primăria să le demoleze şi pe acestea, susţine organizaţia non-guvernamentală.

Acesta este al şaselea proces pierdut de Primăria Capitalei pe subiectul Buzeşti-Berzei, arată organizaţia Salvaţi Bucureştiul.

Anticipând decizia, Primăria Municipiului Bucureşti s-a grăbit să demoleze clădirea din Calea Griviţei nr. 119, parte a ansamblului monument istoric Calea Griviţei, înainte de termenul procesului din 19 mai 2011″, se mai afirmă în comunicatul dat publicităţii astăzi.

Cele mai citite

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă