8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialInspectori militari ruşi, vizite în România şi Elveţia

Inspectori militari ruşi, vizite în România şi Elveţia

Serghei Rîjkov, reprezentant al Centrului naţional rus pentru reducerea ameninţării nucleare, a declarat, luni, că inspectori militari ruşi vor examina activitatea militară în Elveţia şi România în perioada 14-17 septembrie, anunţă Sputnik, preluat de Mediafax.

Din 14 până în 17 septembrie, grupul de inspectori ruşi va realiza o inspecţie într-o regiune elveţiană, în cadrul Documentului de la Viena din 2011 privind măsurile de încredere şi securitate“, a declarat Serghei Rîjkov care a adăugat că această inspecţie încearcă să definească anvergura activităţii militare declarate în regiunea respectivă, pe o arie de 15.000 de kilometri pătraţi, sau să confirme absenţa oricărei activităţi militare care în mod normal ar trebui anunţată oficial.

O altă inspecţie va avea loc în România, unde specialiştii ruşi vor obţine informaţii privind activitatea militară a diviziilor române mobilizate şi privind exerciţiile militare HISTRIA-2015. 

Documentul de la Viena din 2011 prevede un vast schimb de informaţii privind forţele armate, proiectele de apărare sau bugetele militare. Statele membre ale Organizaţiei de Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) împărtăşesc date privind anumite tipuri de activităţi militare, invită observatori şi organizează inspecţii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă