25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialInspector fiscal de la Directia Finantelor Publice Arges arestat preventiv pentru luare...

Inspector fiscal de la Directia Finantelor Publice Arges arestat preventiv pentru luare de mita

Un inspector fiscal de la Directia Finantelor Publice Arges a fost arestat preventiv, duminica, pentru luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual, fiind acuzat ca a primit 400 de lei de la o persoana fizica autorizata pentru a nu-i da o amenda in urma unui control la localul acesteia, transmite Mediafax.

Dumitru Neacsu, inspector asistent la Directia Generala a Finantelor Publice Arges – Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice, a fost prins in flagrant delict, sambata, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Pitesti, dupa ce a primit mita 400 de lei de la persoana fizica autorizata.

Procurorii au dispus, sambata, retinerea lui Dumitru Neacsu pentru 24 de ore, iar duminica Tribunalul Arges a decis arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 29 de zile.

Alaturi de acesta este cercetat si Ion Badea, inspector asistent la aceeasi institutie.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti – efectueaza acte de urmarire penala fata de Neacsu Dumitru si Badea Ion, inspectori asistenti in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Arges – Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial si fals intelectual in legatura cu infractiuni de coruptie", se arata intr-un comunicat de duminica al DNA.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in 24 februarie 2010, inculpatul Dumitru Neacsu si invinuitul Ion Badea, in calitate de inspectori fiscali, au efectuat un control la localul unde denuntatorul – persoana fizica autorizata – isi are sediul.

"Denuntatorului i s-a comunicat constatarea unor nereguli, iar ulterior, inculpatul Neacsu Dumitru i-a cerut acestuia o suma de bani, pentru ca sa nu ii fie aplicata o amenda in cuantumul prevazut de lege, de minimum 8.000 lei. Suma pretinsa ca mita nu a fost precizata, denuntatorului cerandu-i-se insa sa se raporteze la valoarea amenzii prevazute de lege, intre 8.000 lei si 40.000 lei", potrivit procurorilor DNA.

Anchetatorii au mai stabilit ca cei doi inspectori au completat raportul de inspectie fiscala al denuntatorului cu mentiuni nereale raportate la data desfasurarii controlului.

"Inculpatului Dumitru Neacsu si invinuitului Badea Ion li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala", precizeaza sursa citata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă