16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialInsotitorii copiilor, o piedica in calea medicilor

Insotitorii copiilor, o piedica in calea medicilor

» Reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase se plang ca parintii perturba calitatea actului medical.

» Persoanele care doresc sa ramana in spital alaturi de copiii cu varsta mai mare de 3 ani trebuie sa achite suma de 15 lei.

» Pentru a fi evitate scandalurile, problema privind plata taxei trebuie abordata mai profund.

directorul spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, dr. Sorin Rugina, a hotarat ca taxa pentru insotitorii copiilor cu varsta mai mare de 3 ani sa fie de 15 lei pe zi. Pana in prezent parintii trebuiau sa scoata din buzunar suma de 10 lei, insa reprezentantii unitatii sanitare considera ca este necesara o astfel de modificare pentru ca acestia nu fac decat sa ii incurce in activitatea medicala. "Parintele era spitalizat impreuna cu micutul pentru a completa asistenta medicala. In prezent insotitorii doar ne incurca, fumeaza si isi beau cafeaua in saloanele spitalului. Situatia copiilor este cu atat mai mult ingreunata cu cat in aceasta perioada sunt inregistrate temperaturi extrem de ridicate, iar aglomeratia din saloane face ca aerul sa fie din ce in ce mai greu de respirat", a adaugat dr. Sorin Rugina. Cadrele medicale se plang de faptul ca parintii au un comportament deranjant. "Insotitorii isi depasesc atributiile, incercand sa ia decizii in locul asistentelor. Tinem sa le reamintim ca nu suntem o firma care presteaza servicii la solicitarea parintilor", a concluzionat dirctorul unitatii sanitare. Parintii nu sunt de acord cu decizia conducerii spitalului si spun ca este inadmisibil sa li se ingreuneze accesul la propriii copii.

Din cauza lipsei de comunicare, la Spitalul de Boli Infectioase Constanta se inregistreaza numeroase scandaluri intre parinti si cadrele medicale. "Sunt vinovati atat parintii, cat si personalul spitalului. Abordarea problemei privind plata spitalizarii trebuie facuta mai profunda", a declarat dr. Sorin Rugina. Astfel s-a intamplat si in cazul unei femei de origine libaneza care a adus acuzatii cadrelor medicale pentru ca i s-a pretins o suma de bani. Suma solicitata reprezenta, de fapt, taxa de spitalizare a mamei, copilul fiind singurul care beneficia de gratuitate.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă