10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialINS: Consumul populatiei de energie electrica a crescut cu 8,3 % in...

INS: Consumul populatiei de energie electrica a crescut cu 8,3 % in ianuarie

Consumul de energie electrica al populatiei a crescut cu 8,3 la suta in luna ianuarie 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce consumul final total de energie electrica a fost cu 6,9 la suta mai mic comparativ cu luna ianuarie 2008, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), citate de Agerpres.

Consumul final de energie electrica din ianuarie 2009 a fost de 4,388 miliarde KWh. Iluminatul public a inregistrat o scadere cu 0,5 la suta in prima luna a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Exportul de energie electrica s-a redus cu 90,8 milioane KWh, respectiv cu 15,7 la suta.

In luna ianuarie 2009, resursele de energie primara s-au diminuat cu 22,9 la suta, iar cele de energie electrica au scazut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu 8,5 la suta.
Principalele resurse de energie primara au totalizat 2,718 milioane tone echivalent petrol (tep) in ianuarie, in scadere cu 806.500 tep.
Productia interna a insumat 2,020 milioane tep, in scadere cu sase la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 697.900 tep, in scadere cu 49,2 la suta.

In prima luna a acestui an, resursele de energie electrica au fost de 5,773 miliarde KWh, in scadere cu 537,2 milioane KWh (minus 8,5 la suta) fata de perioada corespunzatoare a anului 2008. Scaderea resursei de energie electrica s-a datorat in principal scaderii productiei, cu 591,2 milioane kWh (minus 9,5 la suta).
Productia din termocentrale a scazut cu 358,9 milioane KWh (-9,7 la suta). Productia din hidrocentrale a scazut cu 241,6 milioane kWh (minus 16,5 la suta), iar cea din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 9,3 milioane kWh (plus 0,9 la suta).

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Șapte răniți după un accident de circulație pe DN 7, la ieşirea din Deva spre Arad

Şapte persoane care se aflau într-un microbuz au fost rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc marţi seara pe DN 7, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă