29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialÎnregistrarea imobilelor din 41 de judeţe va costa până la 158 de...

Înregistrarea imobilelor din 41 de judeţe va costa până la 158 de milioane de lei

Înregistrarea imobilelor din 41 de judeţeva costa pânbă la 158 de milioane de lei, potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), care va organiza, în martie, o licitaţie pentru încheierea în acest sens a unui contractul pentru patru ani.

Obiectivul lucrărilor sistematice de cadastru îl constituie înregistrarea în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor de pe teritoriul unității administrativ-teritoriale/sectorului cadastral, scrie Mediafax.

Identificarea imobilelor şi a deţinătorilor se realizează prin integrarea datelor obținute în urma realizării interviurilor la teren, cu datele preluate de la OCPI, primării sau alte instituţii ori alte surse.

La finalizarea lucrărilor sistematice de cadastru se întocmesc documentele tehnice ale cadastrului", se arată în caietul de sarcini ale licitaţiei.

Contractul vizează cele 41 de judeţe, nu şi Bucureştiul. Finanţarea va fi asigurată din surse proprii ale ANCPI.

La finele anului trecut, ANCPI a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) pentru perioada 2014 – 2023 şi modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Programul are drept obiectiv înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, eliberarea certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi eliberarea certificatelor de moştenitor în cazul succesiunilor nedezbătute. Astfel, va fi creată o bază de date unitară şi completă a imobilelor din ţară, mai scrie Mediafax.

Bugetul estimat pentru punerea în practică a programului a fost estimat la 4,39 miliarde de lei în intervalul 2014-2023, jumătate din sumă fiind necesară pentru realizarea măsurătorilor cadastrale.

ANCPI a fost înfiinţată în 2004 prin reorganizarea Oficiului Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie şi funcţionează sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului.

Cele mai citite

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă