19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎnmormântarea lui Kaczynski va avea loc duminică

Înmormântarea lui Kaczynski va avea loc duminică

Înmormântarea lui Lech Kaczynski şi a soţiei sale va avea loc duminică, a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Jacek Sasin, precizând că familia a ales deja locul unde vor fi îngropaţi cei doi, relatează TVN24, monitorizat de NewsIn.

 

Sâmbătă vor avea loc funeralii publice la Varşovia, pentru cuplul prezidenţial.

Cuplul Mariei Kaczynski va ajunge la Varşovia în jurul orei locale 10.30 (11.30 ora României), şi va fi transferat la palatul prezidenţial, unde va avea loc o ceremonie privată, la care vor participa numai rudele. Ulterior, sicriul său va fi expus alături de cel al preşedintelui, pentru ca polonezii să le poată aduce un omagiu.

Lech Kaczynski şi Maria vor fi îngropaţi împreună, a spus anterior, la postul de radio RMF, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Jacek Sasin. „Niciunul dintre noi nu-şi poate imagina un alt scenariu decât acesta, cuplul prezidenţial va sta împreună şi vor fi îngropaţi împreună”, a declarat Jacek Sasin. El a adăugat că este în contact permament cu familia preşedintelui Kaczynski, iar problema îngropării împreună a celor doi soţi este de la sine înţeleasă, însă va fi discutată şi cu familia Mariei Kaczynska. Deocamdată este prea devreme, a precizat purtătorul de cuvânt.

Constituţia poloneză nu are prevederi clare în ceea ce priveşte organizarea unor funeralii comune de stat pentru preşedinte şi prima doamnă, precizează Radio Polonia.

Cei doi soţi Kaczynski erau renumiţi pentru dragostea şi grija pe care şi-o purtau de ani de zile. Ei au împreună o fiică, Marta, născută în 1980, care este de profesie avocat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă