33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialINML: Hardy avea fractură craniană la ceafă şi frontal,precum şi multiple leziuni...

INML: Hardy avea fractură craniană la ceafă şi frontal,precum şi multiple leziuni meningo-cerebrale

Chauncey Hardy a fost lovit în faţă, a căzut suferind o fractură craniană la ceafă dar şi frontal, precum şi multipe leziuni meningo-cerebrale foarte grave, nu consumase droguri, iar alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, el fiind perfuzat abundent, potrivit raportului final al INML, scrie Mediafax.

Raportul de autopsie în cazul lui Chauncey Hardy, obţinut de Mediafax, confirmă constatarile preliminare, respectiv că baschetbalistului american a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie şi dilacerare cerebrală (leziune traumatică având caracter distructiv), fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

“Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur în acelaşi context traumatic”, arată raportul medico-legal.

Totodată, între leziunile traumatice cranio-cerebrale şi decesul lui Hardy există o legatură de cauzalitate directă şi necondiţionată.

“Având în vedere morfologia şi topografia leziunilor, cea mai probabilă succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractură craniană prin lovire hetero-propulsată de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atât la locul de impact cu solul cât şi diametral opus prin mecanism de contra-lovitură”, se mai arată în raportul INML.

Legiştii spun că leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adică unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mult mai grave, aşa cum a fost şi în cazul baschetbalistului.

“Acest tip de leziune se numeşte contuzie de contralovitură şi de regulă este mai gravă decât fractura de impact”, au precizat surse medico-legale.

Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legiştii susţin că este foarte greu de interpretat, întrucât pacientul a fost în comă, fiind perfuzat continuu.

“Valoarea de 0,6 g/l alcoolemie este extrem de dificil de interpretat în contextul în care pacientul a fost în comă profundăşi perfuzat abundent”, arată raportul INML.

De asemenea, analiza toxicologică nu a pus în evidenţă prezenţa unor droguri.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat în 9 octombrie, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” din Capitală.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy a murit a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Hardy a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai târziu, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” din Capitală, întrucât starea acestuia s-a agravat şi unitatea sanitară nu avea computer tomograf. Baschetbalistul american fost trimis la spitalul din Capitală cu diagnosticul “traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept”.

Ionuţ Adrian Tănăsoaia, cel care l-a lovit pe Chauncey Hardy, a fost arestat în 10 octombrie, pentru lovituri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în timp ce se afla într-un club din oraşul Giurgiu, pe fondul unui conflict spontan, Ionuţ Tănăsoaia l-a lovit cu pumnul în bărbie pe sportivul Chauncey Hardy, de la CSS Giurgiu, care în cădere s-a izbit cu capul de pardoseală, suferind leziuni traumatice craniene grave ce au condus la decesul acestuia.

El ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia tot îi punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.

Ionuţ Tănăsoaia, zis şi “Gypsy Gipsanu”, este un apropiat al lui Florin Grecu, zis “Floricel”, fiul mijlociu al lui Octavian Grecu, zis “Butoane”, pe un site de socializare fiind postată o fotografie în care Tănăsoaia îl ţine de gât pe “Floricel”.

Ştefan şi Florin Grecu, fiii lui Octavian Grecu, şi un nepot al acestuia cunoscut sub numele de “Bălilă” au fost audiaţi de procurorii Parchetului Tribunalului Giurgiu, cei trei aflându-se în local în momentul în care a fost agresat sportivul american.

În 19 octombrie, Chauncey Hardy (23 de ani) a fost înmormântat în oraşul Middletown (SUA), la slujbă asistând rude, prieteni dar şi numeroşi admiratori.

Cele mai citite

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Statul a colectat, pentru 2023, taxe de 11 milioane de euro de la liber-profesioniştii ce folosesc platforma SOLO pentru contabilitate

Persoanele Fizice Autorizate (PFA) care au completat şi depus Declaraţia Unică prin platforma de contabilitate digitală SOLO au plătit către stat taxe, impozite şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă