16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialIniesta vs Iker sau nebunie cu iz de caracatiţă

Iniesta vs Iker sau nebunie cu iz de caracatiţă

Îmi mărturisesc sincer ignoranţa, dar, până la ediţia de anul trecut a Cupei Mondiale la fotbal, nu auzisem de caracatiţele profet.

La Mondialul din Africa de Sud a apărut însă în viaţa mea Paul, „oracolul” cu tentacule care a „prezis” corect toate rezultatele partidelor de top disputate în cadrul celei mai importante competiţii fotbalistice a planetei. Mi-am şters o lacrimă din colţul ochiului când am aflat că bietul nevertebrat a murit în acvariul din Oberhaus în care s-a născut legenda şi mi-am zis că nemţii sunt puţin nebuni când au anunţat că un nou Paul, mai tânăr, îi va lua locul titularului decedat pentru a fi „pus la treabă” în timpul Euro 2012.

Iată însă că „boala” i-a contaminat şi pe spanioli, care au inventat un aşa-zis concurs pentru titlul de „Octopusul Profet”, care să-i succeadă lui Paul. Astfel, în competiţie au intrat caracatiţele Iniesta şi Iker, dintr‑un acvariu din Malaga, care au fost puse să aleagă câştigătoarea partidei Real Madrid-FC Barcelona. Procedura a fost aceeaşi ca pe vremea lui Paul, în acvariu fiind introduse două recipiente care conţineau mâncarea lor favorită şi care aveau emblemele celor două adversare.

Din cotidianul AS am aflat că Iniesta, o caracatiţă care provine din Marea Mediterană şi are doar un kilogram şi jumătate, a mâncat sardina introdusă în recipientul cu emblema echipei Real Madrid, ceea ce a echivalat cu victorie pentru madrileni, iar Iker, o caracatiţă-gigant din Pacific, care are mai mult de doi metri şi o greutate de 16 kilograme, nu a dorit nici o sardină, motiv pentru care predicţia sa pentru „El Clasico” a însemnat remiză. Este mai puţin important că Real-Barca s-a încheiat la egalitate (1-1) şi Iker s-a „impus” în faţa lui Iniesta. Uluitor este că se promovează o astfel de competiţie, iar oamenii chiar ajung să ia în considerare predicţiile unor astfel de profeţi, să investească şi de cele mai multe ori să piardă bani grei pe tentaculele lor, în timp ce teoria probabilităţilor este aceeaşi pentru orice vieţuitoare a Pământului.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă