19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialInguşeţia: Un sinucigaş s-a aruncat în aer omorând 2 poliţişti

Inguşeţia: Un sinucigaş s-a aruncat în aer omorând 2 poliţişti

Un sinucigaş a detonat luni dimineaţa o bombă pe care o avea asupra sa, omorând doi poliţişti şi rănind un al treilea, în apropierea sediului poliţiei dintr-un oraş din Inguşeţia, în nordul Caucazului, transmite Reuters.

Incidentul din Karabulak, localitate situată la circa 20 km de capitala regiunii Magas, urmează după atacurile sinucigaşe de săptămâna trecută din metroul moscovit şi din Daghestan, soldate cu 50 de morţi.

„Din primele informaţii, un sinucigaş a detonat o bombă în faţa postului de poliţie,” a declarat un purtător de cuvânt al ministrului de interne local. „Doi poliţişti au fost ucişi, iar un al treilea a fost rănit şi se află la spital,” a completat purtătorul de cuvânt.

Oficialităţile au spus că localitatea Karabulak a fost zguduită de o a doua explozie, tot în faţa sediului poliţiei.

Teama de un nou val de atentate împotriva Rusiei s-a intensificat după bombele care au explodat duminică pe calea ferată din Daghestan, provocând deraierea unui tren de marfă.

În Inguşeţia au loc aproape zilnic atacuri având ca ţintă forţele de ordine, violenţa escaladând în Caucazul de nord la zece ani după al doilea război împotriva separatiştilor ceceni. Oficialii dau vina pe militanţii islamici, dar rezidenţii şi activiştii spun că violenţa este alimentată de corupţia guvernelor din zonă şi de alţi factori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă