19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialInfrastructura rutiera, la pamant

Infrastructura rutiera, la pamant

» Programul de modernizare a punctului de control Giurgeni reprezinta una dintre prioritatile D.R.D.P. Constanta.

» Cei care nu respecta masurile obligatorii de precautie vor fi drastic sanctionati.

Directia de drumuri si Poduri Constanta a demarat proiectul de modernizare a zonei Giurgeni. Aceasta zona reprezinta poarta de intrare in judetul Constanta si din acest motiv trebuie sa aiba o infatisare care sa satisfaca normele UE. Momentan, punctul de control este intr-o stare deplorabila. seful regionalei, Jean Paul Tucan, a declarat ca este inadmisibil ca un punct de control sa se prezinte intr-o astfel de stare. "Ma simt de parca as fi in anul 1900." Primul pas facut spre realizarea acestui proiect a fost acela de a solicita fonduri necesare procesului de reamenajare. In momentul de fata, D.R.D.P. Constanta este in faza de realizare a procedurii de achizitie a serviciilor de proiectare si executie a lucrarilor de modernizare a acestui obiectiv. Lucrarile de inbunatatire au in prim-plan montarea unor sisteme automate de plata a taxei, putand fi astfel evitate frecventele cazuri de practicare a spagii, monitorizare online  a activitatilor specifice si  instalarea  unor panouri de semnalizare. De asemenea, se vor monta, in cel mai scurt timp, cantare dinamice.

Reprezentantii companiei drumurilor si podurilor fac pe aceasta cale un apel catre cetateni, prin care ii roaga sa sesizeze in timp real neregulile pe care le observa.
In lunile iulie si august, Regionala Constanta a inregistrat un numar de 24 de accidente, soldate cu cinci decese si sapte raniti.
seful Regionalei, Jean Paul Tucan, le promite amenzi usturatoare celor care nu respecta regulile si pun in pericol viata celorlalti participanti la trafic. Fenomenul tirurilor de tonaj mare care se deplaseaza ilegal este unul deosebit de periculos pentru siguranta circulatiei si care, in acelasi timp, duce la deteriorarea drumurilor. soferii nu se lasa intimidati de echipajele de control, al caror program il cunosc si astfel ii evita. Astfel, pe raza judetului Constanta s-a inregistrat cel mai mic numar de contraventii din intreaga tara – 2362, in valoare de 484.850 RON.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă