22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialVrancea: Trei cutremure, în ultimele cinci ore

Vrancea: Trei cutremure, în ultimele cinci ore

Trei cutremure cu magnitudini de 3,2, 2,6 şi 2,7 grade s-au produs astăzi,la interval de cinci ore, în zona Vrancei, două dintre acestea având epicentrul în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), conform Mediafax .

Cutremurul de 3,2 grade s-a produs la ora 11.00, la adâncimea de 130 de kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Buzău. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Covasna (41 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Focşani (52 de kilometri), Târgu Secuiesc (55 de kilometri) şi Buzău (56 de kilometri).

Tot în judeţul Buzău s-a produs şi cutremurul de 2,6 grade, acesta fiind înregistrat la ora 08.48, la adâncimea de 96 de kilometri.

Cel de-al treilea cutremur, cu magnitudinea de 2,7 grade, s-a produs în judeţul Vrancea, la ora 06.25, la adâncimea de 87 de kilometri. S-a resimțit și în orașele din apropiere.

În zona seismică Vrancea s-au produs, în ianuarie, mai multe cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat în 4 ianuarie.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Cele mai citite

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...

Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, dar punctul de amendă va fi înghețat

Guvernul are în plan majorarea salariului minim european de la 1 iulia la 3.700 de lei din care pragul de netaxare va fi de...

CNSAS a verificat peste 200 de candidați la europarlamentare

Consiliul Național pentru Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) anunță că a verificat 214 persoane care vor candida la alegerile europarlamentare. “În temeiul prevederilor legale referitoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă