16.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialInformarea turistului

Informarea turistului

Orice informatii privind pachetul de servicii turistice, pretul acestuia si toate celelalte conditii aplicabile contractului, comunicate de organizator sau de detailist consumatorului, trebuie sa contina indicatii corecte si clare, care sa nu permita interpretari echivoce ale acestora.

Agentia de turism are obligatia sa le furnizeze turistilor, in scris, in vederea incheierii contractului, informatii referitoare la: localitatea de destinatie; ruta de parcurs; mijloacele de transport utilizate, caracteristicile si categoria acestora; serviciile de masa oferite si categoria de clasificare a unitatilor de alimentatie; durata programului, cu indicarea datei sosirii si a plecarii; informatii generale privind regimul pasapoartelor si al vizelor, precum si al asigurarilor de sanatate necesare pentru calatorie si sejur; cuantumul avansului, daca este cazul, precum si termenul pentru achitarea restului de plata; numarul minim de persoane necesar pentru realizarea programului si termenul-limita pentru informarea turistului, in caz de anulare a calatoriei turistice; posibilitati de incheiere a unor asigurari facultative pentru asistenta in caz de boala, accidente si altele asemenea; durata pentru care opereaza oferta turistica.
Informatiile continute in materialele publicitare turistice angajeaza organizatorul sau detailistul de calatorii turistice, in afara cazului in care: a) eventualele schimbari in aceste informatii au fost  comunicate in mod clar turistului inaintea incheierii contractului; b) modificarile au fost efectuate, cu acordul partilor contractante, ulterior incheierii contractului. Organizatorul trebuie sa-i comunice turistului, inaintea incheierii contractului, informatiile de ordin general privind regimul pasapoartelor si al vizelor si formalitatile de sanatate necesare pentru calatorie si sedere.
Organizatorul si/sau detailistul trebuie sa-i furnizeze in scris turistului, intr-un termen stabilit prin contract, inainte de data plecarii: orarele, locurile escalelor si legaturile, precum si, dupa caz, locul ce urmeaza sa fie ocupat de turist in fiecare dintre mijloacele de transport incluse in contract; denumirea, adresa, telefonul si faxul reprezentantei locale a organizatorului.

Calatoria minorului
Pentru calatoriile si sederile minorilor, organizatorul si/sau detailistul trebuie sa furnizeze in scris turistului, intr-un termen stabilit prin contract, inainte de data plecarii: informatii care sa permita stabilirea unui contact direct cu copilul. De asemenea, trebuie sa existe posibilitatea semnarii unui contract de asigurare facultativa, care sa acopere taxele de transfer al turistului, sau a unui contract de asistenta, care sa acopere taxele de repatriere in caz de accident sau boala.

Cele mai citite

Victorie la limitฤƒ pentru FCSB cu Gloria Buzฤƒu! Gigi Becali: โ€žM-a enervat chestiunea asta!โ€

FCSB a obศ›inut o victorie cu emoศ›ii pe teren propriu รฎmpotriva Gloriei Buzฤƒu, scor 3-2, รฎn etapa a 12-a din Superligฤƒ, รฎntr-un meci marcat...

Ianis Hagi, pasฤƒ de gol ศ™i cartonaศ™ roศ™u la meciul 100 pentru Rangers!

Revenit pe teren dupฤƒ o lungฤƒ absenศ›ฤƒ, Ianis Hagi a reuศ™it sฤƒ ofere un assist, dar a รฎncheiat partida cu o eliminare รฎn meciul...

Lewandowski a ajuns cel mai bun marcator din Europa, la 36 de ani!

La 36 de ani, Robert Lewandowski continuฤƒ sฤƒ impresioneze printr-o formฤƒ de excepศ›ie, devenind liderul marcatorilor din Europa รฎn acest sezon. Cu un hattrick...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ