12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Info

Doua spectacole de Alexandra Badea la Avignon

La cunoscutul Festival International de Teatru de la Avignon, care are loc intre 7 si 31 iulie, a fost invitata si compania Europartes, care va prezenta doua spectacole: “Povesti de familie” de Biljana Srbljanovic si “Femeia ca un camp de lupta” de Matei Visniec.
Ambele spectacole sunt realizate de tanara regizoare Alexandra Badea si au fost montate in aceasta stagiune la Paris. Distributia internationala numara si doua actrite romance, Madalina Constantin si Adriana Butoi. Spectacolele se vor juca zilnic la Teatrul Le Funambule. Festivalul de la Avignon gazduieste si o conferinta cu tema “Dramaturgia lui Matei Visniec”, care va avea loc in prezenta lui Matei Visniec, a regizoarei si actorilor, si care e organizata de Maison de l'Europe et de l'Orient in colaborare cu Compania Europartes. Alexandra Badea a mai fost prezenta la Avignon in urma cu trei ani, cand a participat in sectiunea off cu “Lebensraum – Spatiul vital” de Israel Horowitz.

Felicia Mihali, la ICR

Scriitoarea si jurnalista Felicia Mihali, care s-a stabilit in anul 2000 la Quebec, va sustine joi, 6 iulie, la ora 11, o conferinta la Institutul Cultural Roman cu tema “Marturia unui scriitor canadiano-francez de origine romana”. Felicia Mihali are o biografie interesanta si densa.
A studiat franceza, chineza si olandeza la Universitatea Bucuresti, a facut turul Europei pe bicicleta (gravida fiind), a fost jurnalist la “Evenimentul zilei” si inainte sa emigreze in Canada a publicat dintr-un foc trei romane – “Tara Branzei”, “Mica istorie”, “Eu, Luca si chinezul”. Primele doua au fost reeditate in Canada, iar “Le Pays du fromage” a fost propusa pentru Premiul France-Quebec.
In Canada si-a luat masterul in literatura comparata, a primit burse de creatie din partea statului canadian si a predat aproape un an franceza la Beijing, fiind in prezent redactorul-sef al revistei multiculturale online “Terra Nova”.

Un conferentiar la Munchen

Saptamana trecuta, prof. Ioan-Aurel Pop a sustinut la Munchen doua conferinte, intitulate “Chestiuni controversate privind identitatea romanilor” si “Romani, sasi, maghiari in Transilvania de-a lungul secolelor”, eveniment desfasurat la invitatia Societatii Culturale “Apozitia”. Au participat oameni de cultura romani si germani, printre care Pavel Chihaia, Ion Dumitru, Alexandra Sora, Gh. Sasarman s.a.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă