29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024

Info

Vara la „Elvire Popesco”
Programul de filme ce vor fi proiectate la cinematograful „Elvire Popesco” din Bucuresti in lunile verii pana in octombrie cuprinde cateva dintre cele mai bune creatii europene, dintre care o parte reprezinta autentice premiere pentru cinefilii bucuresteni.
Intre 4 si 21 iulie este programat filmul lui Ferzan Ozpetek – „Fereastra din fata”, o coproductie Italia-Marea Britanie-Turcia-Portugalia, cu Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti si Raoul Bova. Aceasta premiera bucuresteana a obtinut Premiul David di Donatello 2003 pentru cel mai bun actor (Massimo Girotti), pentru cea mai buna actrita (Giovanna Mezzogiorno), pentru cel mai bun film si cea mai buna muzica – Andrea Guerra. Filmul a mai obtinut Globul de Cristal si Premiul pentru cel mai bun realizator si cea mai buna actrita – Giovanna Mezzogiorno, la Festivalul international de la Karlovy Vary, 2003. – In aceeasi perioada, in luna iulie este programat si filmul „Fiul”, regia Luc si Jean-Pierre Dardenne (o coproductie Belgia-Franta), cu Oliver Gourmet, Morgan Marine si Isabelle Soupart. Filmul a obtinut premiul pentru cel mai bun actor – Oliver Gourmet si Premiul Juriului Ecumenic la Festivalul International de la Cannes, 2002. Si acest film reprezinta o premiera bucuresteana. ¥ Intre 22 si 28 iulie este programat filmul „Noi alb’noi” de Dagur K'ri, o coproductie Islanda-Germania-Marea Britanie-Danemarca, 2003, cu Tomas Lemarquis, Prostur Leo Gunnarosson, El’n Hansdottir si Anna Fridriksdottir. Acest film a primit Marele Premiu, Premiul Criticii si Premiul Publicului la Festivalul International al Filmului Transilvania, 2003. – Controversatul film semnat de Bernardo Bertolucci „Visatorii”, o coproductie Franta-Italia-Marea Britanie, cu Michel Pitt, Eva Green Louis Garrel, Robin Renucci si Jean-Pierre Leaud, este programat in perioada 2-8 septembrie (cu cate doua sau chiar trei spectacole pe zi). – In perioada 9-15 septembrie este programat filmul „A la petite semaine” de Sam Karman, cu Gerard Lanvin, Jacques Gamblin si Clovis Cornillac (Franta, 2003). – Filmul cunoscutului cineast Jean-Luc Godard „Notre musique”, cu Nade Dieu, Rony Kramer si Sarah Adler, va fi proiectat la sala „Elvire Popesco” in perioada 16-22 septembrie. – In perioada 23-29 septembrie cinefili sunt invitati la filmul „Evil”, regia Mikael Hafstrom (Suedia, 2003), cu Andreas Wilson, Henrik Lundstrom, Gustaf Skarsgard, film nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, anul trecut. – In perioada 30 septembrie-6 octombrie este programat filmul altui mare realizator francez, Alain Resnais, „Pas sur la bouche”, cu Sabine Azema, Isabelle Nanty, Audrey Tautou, Pierre Arditti si Jalil Lespert. Filmul a obtinut Premiile Cesar pentru cele mai bune costume, cel mai bun sunet si cel mai bun rol secundar masculin (Darry Cowl).
In luna august sala Elvire Popesco este inchisa.

O cantareata romanca are succes la Miskolc
La editia a cincea a Festivalului International de Opera de la Miskolc soprana romanca Elena Mosuc a repurtat un meritat succes in rolul Luciei din opera „Lucia di Lamermoor” de Donizetti alaturi de trupa Teatrului Mariinski din St. Petersburg. Publicul a ovationat-o in picioare la sfarsitul spectacolului. Tanara soprana a stralucit mai ales in scena nebuniei din actul III. Un renumit bas maghiar, Polgar Laszlo, a declarat ca Elena Mosuc e Lucia cea mai buna din lume in acest moment.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă