13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialIndustria mobilei se reuneşte la târg

Industria mobilei se reuneşte la târg

Romexpo organizează în perioada 8-12 septembrie cea de-a 19-a ediţie a Târgului Internaţional de Mobilă, Produse din lemn, Accesorii pentru mobilă, Decoraţiuni interioare; Maşini şi echipamente pentru exploatarea forestieră şi prelucrarea lemnului BIFE-TIMB 2010.

Cea de-a 19-a ediţie a BIFE-TIMB 2010 este organizată în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi va reuni un număr de 219 de expozanţi din 12 ţări: Bulgaria, China, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Polonia, România, Slovacia, Turcia. Desigur că în contextul crizei actuale se pune întrebarea cât de mare este interesul vizitatorilor şi cu câte noutăţi vor veni firmele.

Oricum Romexpo este pregătit să primească mulţi vizitatori, iar pe toată perioada expoziţiei vor avea loc manifestări conexe dedicate atât specialiştilor în domeniu, cât şi publicului larg: „Concursul de design” care promovează noile tendinţe în designul de mobilier; „Concursul naţional al montatorilor de pardoseli”, în urma căruia echipa câştigătoare va reprezenta România la Concursul European al montatorilor de pardoseli, care va avea loc în 2011, în Germania. De asemenea „Proiectul mobilier decouverte” organizat cu sprijinul reprezentanţilor Uniunii Europene a Mobilei, prin care elevii realizează machete de mobilier, iar câteva firme de profil din ţară prezintă mobilierul confecţionat pe baza acestor machete; „Proiectul WAVE2″ co-finanţat de Comisia Europeană, care va fi prezentat în cadrul unei miniexpoziţii, a fost iniţiat în cadrul programelor de promovare a dialogului social în Uniunea Europeană, fiind o punte de legătură între mediul educaţional şi cel de afaceri. 

Cele mai citite

Hidroelectrica a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istorie

În timp ce românii sărăcesc de la o zi la alta, iar cea mai mare parte din salariile lor se duce pe facturi,...

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă