25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialInculpat din Dosarul "Hydra", pus in libertate de Tribunalul Hunedoara

Inculpat din Dosarul „Hydra”, pus in libertate de Tribunalul Hunedoara

Judecatorii de la Tribunalul Hunedoara au decis, vineri, eliberarea unuia dintre arestatii in dosarul „Hydra”, iar pentru ceilalti 40 de arestati magistratii au hotarat prelungirea mandatelor de arest cu inca 30 de zile.
„Instanta a decis ca nu este cazul sa fie prelungit mandatul de arestare preventiva eliberat pe numele lui Augustin Iacab. In cazul lui s-a inlocuit masura arestarii preventive cu cea a obligatiei de a nu parasi tara”, a afirmat purtatorul de cuvant al Tribunalului, Mihaela Timisan.
Potrivit aceleiasi surse, Augustin Iacab va fi eliberat in 10 octombrie, cand va expira mandatul de arestare emis luna trecuta pe numele sau.
Cele 41 de persoane arestate in dosarul „Hydra” au fost duse, joi dupa-amiaza, in fata judecatorilor de la Tribunal pentru prelungirea mandatelor.
La cererea avocatilor inculpatilor, sedinta de judecata a fost suspendata trei ore, de la 16.00 la 19.00, pentru a le da posibilitatea sa studieze probele noi administrate de anchetatori.
Sedinta s-a reluat la ora 19.00 si fiecare dintre arestati a fost audiat. Cele 40 de persoane pentru care judecatorul a decis prelungirea mandatelor au facut recurs, care va fi judecat, saptamana viitoare, de magistratii de la Curtea de Apel Alba Iulia.
Dosarul denumit de anchetatori si presa „Hydra” are zeci de volume care contin materiale ample de probatiune legate de desfasurarea unor afaceri ilegale cu fier in zona Combinatului Siderurgic din Hunedoara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă