14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialÎncrederea românilor în direcţia urmată de UE, la cel mai scăzut nivel,...

Încrederea românilor în direcţia urmată de UE, la cel mai scăzut nivel, coborând cu 14% într-un an

Încrederea românilor în direcţia urmată de UE a scăzut cu 14 procente, la 46%, în anul 2011, arată un Eurobarometru prezentat, marţi, la Reprezentanţa CE de la Bucureşti, conform Mediafax.

Acesta este cel mai scăzut nivel de încredere în UE înregistrat în România, în condiţiile în care cel mai ridicat a fost, în perioada de pre-aderare, de circa 85%.

Ritmul de scădere a încrederii a fost unul accelerat, astfel că în timp ce la nivelul UE 27 scăderea încrederii că direcţia urmată de Uniune este cea corectă a fost de doar 8%, în cazul României erodarea a fost mai mare, respectiv de 14%. Nivelul de încredere a scăzut de la 60% în toamna lui 2010, la 46% în toamna lui 2011.

Studiul arată totuşi că, “deşi România se înscrie şi ea în tendinţa observabilă la nivelul tuturor statelor membre, şi anume aceea de scădere a gradului de încredere în direcţia urmată de UE, ea se situează totuşi semnificativ peste media europeană a încrederii, care este de 38%”.

România este, din această perspectivă a încrederii în direcţia urmată de UE, a doisprezecea ţară într-un clasament condus de Suedia (67%), Letonia (65%), Bulgaria (60%) şi închis de Portugalia (30%), Spania (28%) şi Italia (21%).

Cele mai citite

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

Tribunalul Maramureș decide demolarea zidului de segregare pentru comunitatea romă din Baia Mare

După o lungă bătălie juridică de 13 ani, Tribunalul Maramureș a emis o decizie definitivă în data de 14 februarie, obligând Primăria Baia...

Silvestru Șoșoacă, exclus oficial din partidul S.O.S România

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost exclus oficial din partidul S.O.S. România, formațiunea politică condusă de soția sa. Acesta era membru fondator...
Ultima oră
Pe aceeași temă