27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialÎnchisoare pe viaţă pentru criminalii lui Marian Cozma

Închisoare pe viaţă pentru criminalii lui Marian Cozma

Două condamnări pe viaţă şi una pentru 20 de ani de închisoare, aceasta a fost decizia instanţei din Ungaria în cazul celor trei interlopi găsiţi vinovaţi de moartea violentă a fostului jucător de handbal Marian Cozma.

 

Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, cei care l-au ucis pe handbalistul român Marian Cozma în februarie 2009, au fost condamnaţi de justiţia maghiară la închisoare pe viaţă, iar al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de puşcărie. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată de cei trei la o instanţă superioară.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat ieri pentru România liberă că legislaţia ar trebui modificată pentru a se stârpi criminalitatea, mergându-se până la reintroducerea pedepsei cu moartea pentru criminali. „Ca simplu om, pedeapsa dată de judecători mi se pare dreaptă, dar dacă aş fi tatăl lui Marian Cozma nu mi s-ar părea suficientă. În lumea arabă, celor care fură li se taie o mână, în China, unii condamnaţi sunt executaţi în piaţa publică. Dacă s-ar face referendum, aş fi de acord cu introducerea pedepsei cu moartea”, a afirmat Gaţu.
Tatăl fostului handbalist ucis în 2009, Petre Cozma, a declarat că nici o sentinţă nu poate face dreptate în cazul uciderii fiului său şi speră ca decizia tribunalului din Veszprem să rămână definitivă. „E o decizie dreaptă, deşi dreptate nu se va putea face niciodată. Mai mult de atât nu se putea da însă. Sper ca această decizie să se transforme în una definitivă, deşi va fi recurs după recurs”, a declarat Petre Cozma.

Vinovaţi de omucidere şi lovituri cauzatoare de moarte

Tribunalul din Veszprem a acceptat cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viaţă a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, precum şi solicitarea de condamnare la 20 de ani de închisoare a lui Sztojka. Toţi cei trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de omucidere şi lovituri cauzatoare de moarte.

În acest caz au existat 27 de suspecţi. Handbalistul Marian Cozma, care juca la echipa MKB Veszprem, a fost înjunghiat mortal în inimă, pe 8 februarie 2009, la clubul Patriota din oraşul Veszprem.

În altercaţie au mai fost răniţi grav doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, care au scăpat cu viaţă.

Cele mai citite

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă