18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialÎnchisoare cu suspendare pentru o fată de bani gata

Închisoare cu suspendare pentru o fată de bani gata

După patru ani de la începerea pro­cesului, Anastasia Tănase, o fată de bani gata din Constanța, care, în timp ce conducea un BMW X6, a mutilat un pieton, și-a primit sentința. Ieri, judecătorii din București au sta­bilit că aceasta se face vinovată de vătămare corporală din culpă și au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare.

În plus, ea va plăti și cheltuieli judiciare de 3.000 de lei. În schimb, victima, Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, care a rămas fără un picior în urma accidentului, va primi de la asigurător daune morale și materiale de 80.000 de euro.

Anastasia Tănase nu are voie, în următorii trei ani, să părăsească teri­to­riul României fără acordul instanţei. De asemenea, aceasta trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Constanţa la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În plus, este obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Inspectoratului şcolar judeţean/Agenţia judeţeană de ocupare şi formare Constanţa, pe o perioadă de 120 zile lucrătoare. Decizia nu este însă definitivă.

Anastasia Tănase a produs acci­dentul în anul 2010, când avea numai 19 ani. Aceasta se afla la bordul unui BMW X6 și se deplasa pe una dintre străzile principale ale Constanței. În momentul în care a ajuns în dreptul Teatrului Fantasio, nu a oprit la semafor, a intrat în intersecție, unde a lovit o altă mașină.

Din impact a ricoșat pe trotuar, unde l-a lovit pe Gheorghe Chioaru, strivindu-l de peretele teatrului. Medicii nu au mai putut să-i salveze acestuia piciorul.

Tatăl fetei era, la momentul acciden­tului, inspector în Garda Financiară Constanța.

Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă