19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎnchiderea administraţiilor financiare devine muniţie politică

Închiderea administraţiilor financiare devine muniţie politică

Liderul PSD Cluj, consilierul local Remus Lăpuşan, a deschis un nou front de luptă de reprezentanţii PDL. Liderul social-democrat afirmă că economiile care au fost făcute prin închiderea administraţiilor financiare din afara reşedinţei de judeţ sunt mai mult fictive.

„PSD Cluj îi cere primul ministru, dl. Emil Boc să explice care a fost economia făcută în urma închiderii a 5 dintre administraţiile financiare din judeţul Cluj, în condiţiile în care activitatea de la cea din Cluj-Napoca a fost mult îngreunată, iar din informaţiile pe care le avem încă nu au fost transferate dosarele pe care cei din Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida şi Gilău le aveau în administrare”, spune Remus Lăpuşan.

„Oameni puşi pe drumuri”

„Astăzi, toţi cei care erau deserviţi de administraţiile financiare închise sunt puşi pe drumuri de la o instituţie a statului la alta pentru că de fapt nu mai există un loc în care datele lor din istoric să fi fost păstrate. Dl. Boc îi obligă în acest fel pe cei care au nevoie de acte să îşi refacă singuri dosarele pentru că cele pe care le aveau sunt în proces de transfer de la vechea administraţie financiară la cele care au rămas funcţionale. O asemenea decizie ar fi trebuit luată după ce am fi avut toate datele introduse într-un sistem bine pus la punct.

Aceasta este marea reformă a statului promisă de Băsescu şi Boc. Ca să nu mai vorbim de faptul că peste 50% dintre funcţionarii care lucrau în cele 5 administraţii financiare închise au fost transferaţi, motiv pentru care nu putem vorbi nici măcar de o economie în cazul salariilor”, a declarat mai Remus Lăpuşan, citat de www.clujtoday.ro. Pe de altă parte, reprezentanţii PDL nu au comentat declaraţiile lui Remus Lăpuşan. „Nu am datele necesare pentru a face un comentariu. Sunt în concediu şi nu cunosc declaraţiile de care pomeniţi”, a spus senatorul Mihail Hărdău.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă