19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎnceput de sezon promiţător pentru naţionala noastră de rugby

Început de sezon promiţător pentru naţionala noastră de rugby

19 – 13 cu Portugalia, 29 – 14 cu Rusia şi 25-15 cu Spania, sunt victorii importante pentru palmares, dar şi pentru campania de calificare la turneul final al viitoarei Cupe Mondiale (2015, Anglia). Obiectivul calificării, pe lângă confirmarea valorii, are conotaţii de orgoliu naţional, rugbyul românesc fiind prezent la toate cele 7 ediţii ale CM. Victoriile obţinute la iberici sunt într-adevăr consistente, jocurile fiind disputate în deplasare, cu echipe ce s-au întărit şi prin naturalizarea unor jucători ce activează în campionate puternice.

Dacă primele două jocuri ne-au arătat, pe lângă o sumedenie de nesincronizări, o naţională cu o mobilizare excepţională pe final, fapt ce a şi contribuit decisiv la victorii, ultimul joc, cu Spania, a arătat şi mai clar disponibilităţile de moment pentru un rugby evoluat, dar şi multe lucruri ce mai sunt de pus la punct. Astfel, s-a detaşat prima parte a jocului (19 – 3), în care am văzut un joc complex şi echilibrat pe compartimente, alternând fazele penetrante cu cele larg desfăşurate (curajos şi, surprinzător, sigur susţinute), punând în dificultate reacţia adversarului. Din păcate, partea a doua a jocului nu a mai fost susţinută cu acelaşi aplomb de jucători, lipsind din finalul jocului elementul magnific de concentrare, atât de îmbucurător anterior. Această lipsă ne-a reamintit, incă o data, de tara ce ne ţine pe loc: mulţumirea cu puţin!

La acest meci şi-a făcut debutul în echipa naţională Alexandru Mitu.

Sperăm un joc mai bine pus la punct, şi cu victorie, la întâlnirea de la Bruxelles (9 martie), cu un adversar ce îşi caută împlinirea, debutul dându-i acestuia doar câştig la imagine. Cu siguranţă, jocul cu belgienii va fi o bună repetiţie de formă sportivă pentru derbiul Cupei Europene a Naţiunilor, de la Bucureşti cu Georgia (16 martie), excelentă ocazie de a demonstra drumul bine croit în performanţă.

În vederea meciului cu Belgia, stejarii se pregătesc la Izvorani, contând pe toţi jucătorii dar, desigur, că este aşteptat cu mare interes meciul cu Georgia, biletele pentru acest derby fiind deja puse în vânzare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă