19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialInceput bun pentru Claudiu David si Mihaela Beldie

Inceput bun pentru Claudiu David si Mihaela Beldie

Claudiu David si Mihaela Beldie, pe o masina Mitsubishi Lancer Evo IX, au debutat cu dreptul la prima lor prezenta in Campionatul Mondial de Raliuri – grupa N. Echipajul OMV a terminat superspeciala programata pe stadionul River Plate din Buenos Aires cu cel de-al doilea timp!
Pentru David si Beldie debutul in Campionatul Mondial de Raliuri la grupa N a fost mult mai bun decat se asteptau. Echipajul nostru a parcurs superspeciala de pe stadionul River Plate fara nici o greseala si a terminat la doar 0,1 secunde in spatele polonezului Leszek Kuzaj. "Este un sentiment incredibil. Am mers curat, fara greseli, iar asta ne da mai multa incredere in abordarea probelor urmatoare. Locul doi nu inseamna nimic acum pentru ca raliul este abia la inceput. Mai departe vom lua totul de la zero. Totusi, acest rezultat a meritat din plin deplasarea pana in Argentina", a spus Claudiu David la finalul superspecialei.
Bucuria nu a durat insa foarte mult. Avionul cu care pilotii trebuiau sa se intoarca la Cordoba nu a putut decola din cauza conditiilor meteo nefavorabile si majoritatea pilotilor au ramas pe aeroportul din Buenos Aires. "Am decolat o data, dar ne-am intors pentru ca avionul nu a putut continua zborul. Am incercat sa ne odihnim pe o canapea din aeroport, dar este imposibil. Nu am dormit de 24 de ore si inca nu stim ce ne mai asteapta", a spus Mihaela Beldie, copilotul echipajului.
In urma acestui incident, organizatorii Raliului Argentinei au decis anularea primelor 5 probe speciale programate vineri. Situatia s-ar putea complica si mai mult pentru ca, pana la ora locala 08:00 (14:00 la Bucuresti), avionul cu pilotii din P-WRC nu decolase din Buenos Aires. "Conditiile meteo nu sunt cele mai bune si nu stim ce se va intampla. Deocamdata in Carlos Paz nu a ajuns decat un avion. Acum totul depinde doar de vreme", a spus unul dintre oficialii raliului. z

»  Stepan Vojtech, celalalt pilot al echipei OMV, a terminat superspeciala cu cel de-al patrulea timp, dar ocupa locul secund in clasamentul P-WRC, echipajul Claudiu David/Mihaela Beldie nefiind nominalizat sa adune puncte in etapa lor de debut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă