21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialÎncepe Târgul Internaţional de Universităţi 2011

Începe Târgul Internaţional de Universităţi 2011

 Romanian International University Fair – RIUF va avea loc pe 12-13 martie la Bucureşti,  pe 15 martie la Timişoara, şi pe 17 martie la Iaşi.  
 
La ediţia de primăvară Romanian International University Fair 2011, www.riuf.ro,  vizitatorii vor avea acces la informaţii detaliate despre modalităţile prin care studiile în străinătate devin la fel de accesibile financiar precum cele din România, prin programele de burse şi împrumuturi oferite de instituţii internaţionale.

Tinerii pot afla cel mai uşor dacă sunt admişi la o instituţie internaţională participând la programul de Spot Admissions. Participarea presupune ca aceştia să se înscrie în prealabil pe site-ul riuf.ro, să descarce documentele necesare şi să le completeze cu ajutorul unui consultant EDMUNDO. Tot acest demers le garantează răspunsul pe loc din partea reprezentanţilor universităţilor în urma interviului de 15 minute ce urmează să îl susţină în cadrul RIUF.  

Cea mai spectaculoasă ofertă vine din Danemarca, unde şcolarizarea este gratuită, studiile fiind finanţate de guvernul danez. Acesta suportă un cost de aproximativ 10.000 EUR pentru fiecare an de studii universitare, pe toată durata studiilor. Această politică se aplică tuturor cetăţenilor UE, care trebuie să treacă prin acelaşi sistem de admitere ca şi studenţii danezi. Absolvenţii nu au nicio obligaţie faţă de guvernul danez pentru această facilitate. Cei mai mulţi studenţi se întreţin singuri, lucrând part-time (maxim 15 ore / săptămână) cu un salariu minim de 13 EUR / oră. Astfel, având posibilitatea de a câştiga circa 700-900 EUR / luna şi având cheltuieli de circa 600-700 EUR / lună, un tânăr român care studiază în Danemarca nu trebuie să suporte niciun cost suplimentar faţă de varianta studiilor la Bucureşti, Timişoara, Cluj sau Iaşi.  

 În Olanda, studenţii au şansa de a studia într-o manieră mult mai practică, datorită sistemului de predare al universităţilor de ştiinţe aplicate şi facilităţilor deosebite puse de şcoli la dispoziţia oricărui elev. Mai mult, sistemul educaţional din Olanda pune foarte mare accent pe multiculturalitate. Deşi taxele sunt aproximativ 1500 de euro pe an, studenţii pot beneficia de împrumut integral din partea statului olandez pentru plata acestei taxe. În plus, cei care lucrează 8 ore pe săptămână sunt eligibili pentru o bursă în valoare de 250 de euro pe lună şi transport gratuit, suportate tot de stat.  

În Marea Britanie, odată admis la o universitate de stat, un student român poate să-şi finanţeze taxele de şcolarizare pentru un program de licenţă (Bachelor) printr-un împrumut pe care îl acordă guvernul acestei ţări tuturor cetăţenilor UE. Condiţiile pe care le impune studentului acest „Tuition Fee Loan” sunt acelea de a păstra un standard academic înalt pe parcursul studiilor şi de a începe să ramburseze împrumutul în mod eşalonat în momentul în care va absolvi şi va câştiga cel puţin 15.000 GBP pe an (adică aproximativ 20.000 EUR / an, echivalent cu un salariu de peste 1.600 EUR / luna).  

Cele mai citite

Febra aurului atinge temperaturi istorice

Metalul prețios a ajuns la cea mai ridicată cotă din istorie: 373 de lei pentru un gram de aur Aurul este considerat un metal sigur,...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă