20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎncepe greul pentru Lucian Bute

Începe greul pentru Lucian Bute

Lucian Bute îşi va apăra sâmbătă pentru a 5-a oară titlul mondial. Dacă bate, următorul adversar va fi de „top-class”. Campionul lumii la supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, se află pe ultimii metri ai pregătirilor pentru disputa din 17 aprilie, când, la Bell Center din Montreal, îşi va pune în joc pentru a 5-a oară centura mondială în faţa columbianului Edison Miranda.

 

Lucian Bute e convins că va trebui să fie mai inteligent ca Miranda pentru a-şi putea păstra centura, deoarece pugilistul columbian e foarte puternic. „Dar am văzut mai multe meciuri ale lui, aşa că îi ştiu toate mişcările”, a declarat pugilistul român, citat de site-ul ckac.com. „Miranda este un boxer foarte periculos, extrem de agresiv.”

Pugilistul român a revenit de câteva zile în Canada după nouă săptămâni de cantonamente în Florida (SUA), în care s-a antrenat la Thump Boxing Gym cu tehnicianul Stephan Larouche şi preparatorul fizic Andre Kulesza. „Am avut parteneri de antrenamente pe măsură, pugilistul columbian Alejandro Berrio şi boxerul american Randy Griffin, pentru a-l putea învinge pe Miranda. Bute este o maşină de antrenament şi un performer. Suntem pregăţiti nu numai pentru Miranda, ci şi pentru a oferi o mare performanţă pe HBO”, a declarat Stephan Larouche, la întoarcerea lor de la Montreal.

 

Cine după Miranda?

Specialiştii apreciază că Bute îl va învinge pe Miranda, dar apoi va trebui să fie de acord cu un meci în compania unui adversar cu nume mare.

Primul pe listă, care s-a şi oferit să îl întâlnească, este americanul Bernard Hopkins, în vârstă de 45 de ani.

„M-am gândit la următorul meu meci şi numele care mi-a venit în minte a fost cel al lui Lucian Bute, pentru că este un bun pugilist şi o provocare pentru mine. Cred că oamenii ar fi interesaţi de un astfel de meci, mai ales cei din Montreal. Cred că şi HBO ar fi interesat de un astfel de meci”, a spus Hopkins. Americanul a câştigat ultimele trei meciuri, cu Kelly Pavlik (2008), cu Enrique Ornelas, fratele lui Librado Andrade, în 2009, şi cu Roy Jones Jr., în vârstă de 41 de ani, pe 3 aprilie 2010.

Bernard Hopkins, care acum luptă la categoria semigrea, şi-a apărat de 20 de ori titlul mondial la categoria mijlocie şi a fost primul pugilist care a unificat cele patru titluri mondiale (WBO, WBC, IBF şi WBA). Este, de asemenea, cel mai în vârstă pugilist deţinător al unei centuri mondiale la categoria mijlocie. 

Întâlnirea va fi prima din cariera pugilistului român care va fi difuzată de postul de televiziune HBO şi pe teritoriul SUA. „Mi-au spus că audienţa va fi de peste 10-12 milioane de persoane în Statele Unite”, a declarat preşedintele InterBox, Jean Bedard.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă