20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIncepe Festivalul "George Enescu"

Incepe Festivalul „George Enescu”

De azi si pana pe 23 septembrie, festivalul va gazdui 85 de evenimente muzicale in Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Sinaia, Timisoara si Sibiu. Concertul de deschidere este sustinut la ora 20.00, la Sala Palatului, de Orchestra Operei Nationale din Bucuresti, dirijata de Gheorghe Costin. Duminica are loc deschiderea Pietei Festivalului, amplasata intre Ateneu, Biblioteca Universitara si Palatul Regal, unde vor avea loc concerte de-a lungul festivalului. Partea competitionala incepe tot azi si va dura pana pe 9 septembrie. 208 participanti din 38 de tari se vor intrece in trei sectiuni – vioara, pian si compozitie. Marele premiu, pentru fiecare sectiune, valoreaza 15.000 de euro.
La festival vor concerta cinci orchestre simfonice din Romania si noua din strainatate, care vor interpreta 36 de lucrari compuse de George Enescu, alte 85 din repertoriul romanesc contemporan si 145 din cel universal. Festivalul are parte de o promovare internationala de marca, prin posturile de televiziune CNN si Euronews, care vor acoperi evenimentul.

Sambata

13.00  festival hip-hop
Complexul Lia Manoliu
Incepe editia a doua a festivalului Hip-Hop Summer Jam. Evenimentul contine concerte hip-hop si concursuri de break-dance si streetball.

16.30  mondialele de gimnastica
Stuttgart
Incepe Campionatul Mondial de Gimnastica de la Stuttgart, Germania. Romania este reprezentata de 14 sportivi, care se lupta pentru medalii si o calificare la Olimpiada din 2008 de la Beijing.

 

Duminica

12.00  conferinta pin
Sediul partidului
Vicepresedintele Lavinia sandru sustine o conferinta de presa legata de sesizarile pe care PIN le-a depus la forurile europene de la Bruxelles.

14.00  adunarea romilor
Palatul Parlamentului
Are loc Adunarea de Constituire a Camerei Nationale a Reprezentantilor Romi din Romania, la care participa presedintele Comisiei pentru problemele minoritatilor nationale, Nicolae Paun.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă